Diari La Veu del País Valencià
Els ocupants del Lluís Vives obrin les portes del seu ‘centre social’

Un gruix de persones indeterminat –desenes segons fonts de la Universitat de València (UV)– van assaltar aquest divendres el Col·legi Major Lluís Vives de València, que es troba ocupat des del passat 1 de maig. Després de superar la tanca creada per una vintena de vigilants i la tanca instal·lada per la Universitat de València, el grup de persones van poder accedir a l’interior, de manera que la xifra de persones que s’hi troben dins, fent-se amb el control de les instal·lacions, és desconeguda a hores d’ara.

Cal assenyalar que el col·lectiu La Ingovernable va anunciar fa uns dies que la seua intenció era crear un centre social en les instal·lacions, tal com va informar aquest diari. No obstant això, des de la institució acadèmica havien reiterat que l’edifici no es troba en condicions; és per això que demanaven que els ocupes l’abandonaren pacíficament. Davant els fets esdevinguts la vesprada de divendres, la UV vol estudiar la nova situació en què es troba el col·legi i així prendre les mesures adients.

Convocatòria a les xarxes

Ahir divendres hi havia convocada una concentració a les 17 hores a les portes del col·legi major, segons havia convocat el col·lectiu La Ingovernable a través de les xarxes socials. Poc després, el col·lectiu va informar que s’havien obert les portes del recinte. “Hi ha lliure entrada i eixida. Acosteu-vos”, van explicar.

L’ocupació del col·legi major –tancat des de 2012 i el futur del qual passa per buscar possibilitats de rehabilitar-lo– es va produir el dia 1 de maig, quan un grup, després de forçar l’entrada, va entrar i penjar una pancarta en la façana amb el lema: “La Ingovernable. Espai alliberat”.

El dia 10 es va produir un nou episodi quan al voltant de 40 persones traspassaren la tanca i una desena va aconseguir introduir-se en l’interior de l’immoble per a rellevar els dos ocupes que romanien dins.

Comparteix

Icona de pantalla completa