Diari La Veu del País Valencià
El port de Castelló tanca 2016 com el sisé més rendible de l’Estat

El port de Castelló va tancar 2016 amb un benefici de 6,3 milions d’euros. Açò suposa un increment del 5,4 % respecte a l’exercici anterior i el situa com el sisé port més rendible de l’estat espanyol, segons han informat fonts de PortCastelló en un comunicat.

Aquesta infraestructura ha acabat 2016 amb un fons de maniobra positiu de 17,8 milions i, una vegada formulades els comptes de l’entitat, el resultat d’explotació de PortCastelló creix en un 8,1%, a causa de l’increment d’ingressos en un 2,3% i a la reducció de despeses d’un 0,18%. Amb aquestes dades, PortCastelló va tancar l’exercici anterior amb un 5,4% d’increment de beneficis, de manera que va superar, per primera vegada, els sis milions d’euros.

Francisco Toledo: “El de Castelló és un port sanejat, rendible i que afronta el futur amb energia”

El comunicat assenyala que solament huit de les vint-i-huit autoritats portuàries superen el llindar de rendibilitat mínim que fixa Ports de l’Estat; entre elles està la de Castelló. “Aquesta dada és important perquè únicament superant aquest percentatge Ports de l’Estat permet rebaixar taxes”, ha explicat el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo.

Segons Toledo, el de Castelló “és un port sanejat, rendible i que afronta el futur amb energia”. El president de l’Autoritat Portuària de Castelló ha recordat que el port arrossegava un fons molt negatiu, fruit del deute que suportava per la seua ampliació. “El 2015 es va fer una bona millora, però es va tancar amb un fons de maniobra negatiu d’1,7 milions d’euros”, ha assegurat, al mateix temps que ha indicat que “tot açò ha sigut possible gràcies a la reestructuració del deute i l’increment de beneficis”.

Amb aquests resultats, el port de Castelló assegura que podrà continuar el 2018 amb la política d’increment de bonificacions i rebaixa de taxes per a seguir generant competitivitat. A més, les dades “garanteixen l’ambiciós pla d’inversions de PortCastelló, fins a 2020, de 76 milions d’euros”, segons Toledo.

Comparteix

Icona de pantalla completa