Diari La Veu del País Valencià
La Diputació d’Alacant tan sols destina 90.000 euros per a promoure el valencià en 66 municipis

La Diputació d’Alacant invertirà 91.000 euros en el foment de la llengua i tradicions populars valencianes en 66 municipis i entitats locals menors de la demarcació amb l’objectiu de donar a conèixer al major nombre de ciutadans “l’important llegat cultural que atresora la Costa Blanca”.

En un comunicat, el diputat provincial de Cultura i Educació, César Augusto Asencio, ha destacat l’obstinació de la institució per a establir els mitjans i condicions necessaris per a promocionar el valencià a través de diferents disciplines com el teatre, la literatura o la música, que serveixen d’instrument per a arribar a tots els públics. La resolució de la campanya es publica aquest mateix dimarts en el BOP.

D’aquesta manera, corresponen 20.550 euros a catorze municipis de la comarca del Comtat: Agres, Balones, Billeneta, Alcoleja, Famorca, Alcosser de Planes, Benilloba, Almudaina, Benimarfull, Gaianes, Tollos, Fageca, Quatretondeta i Benasau, i 3.000 a Banyeres de Mariola i Benifallim, de l’Alcoià.

En la Marina Alta es destinen 19.450 euros a 14 iniciatives en Jesús Pobre, Pedreguer, Pego, El Verger, la Vall de Gallinera, Senija, Beniarbeig, La Vall d’Alcalà, Benigembla, El Ràfol d’Almúnia, Sanet i Negrals, Llíber, La Xara i Llosa de Camacho; mentre que en la Marina Baixa els corresponen 14.233 euros, concretament, a Tàrbena, Bolulla, Benifato, Beniardà, Finestrat, Altea, la Vila Joiosa, Callosa d’en Sarrià, Benimantell i Polop de la Marina .

Pel que fa a les comarques del Vinalopó, 7.000 euros són per al Mitjà Vinalopó: Monòver, el Fondó dels Frares, el Fondó de les Neus, l’Alguenya, la Romana i Novelda. Així mateix, 1.500 euros són per a l’Ajuntament de Crevillent i d’altres estan destinats a Biar, del Baix i l’Alt Vinalopó, respectivament.

D’altra banda, al Baix Segura corresponen 21.020 euros per a projectes a Daia Vella, Benferri, Benijòfar, Algorfa, Formentera del Segura, Los Montesinos, Bigastre, Coix, Dolores, Catral, Albatera, San Isidro, Xacarella, la Granja de Rocamora, Rafal i Rojals. Finalment, als municipis de l’Alacantí de la Torre de les Maçanes i Sant Joan d’Alacant s’invertiran 3.000 euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa