Un jutjat ordena que s'identifique els ocupants del Col·legi Major Lluís Vives

L'assemblea La Ingovernable vol fer una jornada de portes obertes a finals de setmana per a acabar amb "el setge" a l'edifici
/ València
8 maig 2017 01:00h
Els ocupants estan adecentant l\'espai per dins amb l\'objectiu d\'obrir-lo al públic

El jutjat d'instrucció número 2 de València ha instat la Policia Nacional a identificar els joves que des de fa dies ocupen l'edifici abandonat del Col·legi Major Lluís Vives, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ).

Després de rebre una denúncia per ocupació presentada davant la Policia Nacional pel director de Seguretat de la Universitat de València (UV), propietària de l'edifici, la jutgessa ha obert una causa per a esbrinar les identitats de les persones que van accedir-hi i les circumstàncies en què van entrar per si els fets pogueren ser constitutius d'un delicte d'usurpació de bé immoble.

De la mateixa manera, el jutjat ha emplaçat la UV perquè es persone en el procediment judicial obert i sol·licite el desallotjament de l'immoble o qualsevol altra diligència que considere oportuna. De moment, la institució acadèmica no ha realitzat cap de les dues accions, segons la mateixa font.

El director de Seguretat de la Universitat va presentar la denúncia el passat 1 de maig a la comissaria del districte d'Exposició, després de l'avís del vigilant del Col·legi Major Lluís Vives, qui li va comunicar que al voltant d'una vintena persones havien saltat la tanca del recinte i havien trencat el cadenat que el mantenia tancat.

Jornada de portes obertes

Els membres de l'assemblea La Ingovernable són conscients que no poden mantindre eixa situació de "setge" constantment i volen obrir les portes del que consideren el "nou centre social i espai alliberat" amb una convocatòria a finals de setmana. "L'objectiu és fer una jornada de portes obertes, un acte d'oci diürn que compte amb el suport de la massa social", asseguren des del col·lectiu, que recentment ha obert els seus canals de Facebook. De moment, els ocupants continuen adequant l'edifici per dins a l'espera de "poder obrir les portes".

next