Diari La Veu del País Valencià
Puig i Marzà afirmen que s’està passant dels barracons a les escoles dignes

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i el conseller d’Educació, Vicent Marzà, han visitat aquest matí l’IES Honori García de la Vall d’Uixó, per a la construcció del qual s’han destinat sis milions d’euros. Amb aquesta visita, Puig i Marzà han volgut refermar el compromís del Consell per a eliminar els barracons escolars i dignificar l’ensenyament al País Valencià.

“Dels barracons passarem a edificis dignes com el que hui estem visitant”, ha dit el cap del Consell tot subratllant que les prioritats de la Conselleria se centren en aquells llocs que han estat més castigats en equipaments públics. En aquesta línia, Puig ha valorat que gràcies al treball dels docents, “per damunt de les dificultats dels espais físics, els xiquets tenen cada vegada una major igualtat d’oportunitats”. “Per al govern valencià, la prioritat és l’educació”, ha insistit.

Per la seua banda, el conseller Marzà ha expressat que aquest canvi “dels barracons a les aules dignes” no sols s’ha produït a l’IES Honori García, atés que hi ha molts altres que estan canviant, que estan en procés, com el CEIP Nou Pedro Alcázar de Nules o el Rosario Pérez de la Vall d’Uixó. Marzà ha recordat que quan el govern del Botànic va arribar a la Generalitat, no sols hi havia escoles que estaven íntegrament en barracons, sinó que més de la meitat dels centres educatius s’havien de reconstruir, ja que presentaven “grans deficiències per com es van construir i per la mirada que hi havia al voltant de l’educació, que no era precisament la de millorar”.

Comparteix

Icona de pantalla completa