Diari La Veu del País Valencià
Climent confia a pactar amb Hisenda el nou model de Fira aquesta setmana

L’acord entre PSPV i Compromís per a tirar endavant la nova Fira València sembla més a prop. A falta de huit dies perquè vença el període que es van atorgar Economia i Hisenda per a dibuixar el nou model de la institució firal, el conseller d’Economia, Rafa Climent, ha assegurat que “probablement” aquesta setmana “es tindrà el full de ruta” que definirà el futur de l’entitat.

Abans cal “perfilar alguns detalls”, segons ha indicat a preguntes dels periodistes durant la presentació de l’oficina d’inversions que vol crear el Consell. Després caldrà que les dues conselleries econòmiques “s’asseguen per a tindre el memoràndum i el decret llei per a l’assumpció de deute i la modificació del decret de Fires”, ha apuntat.

Climent ha lamentat que es mire de “generar conflicte on no hi ha res”, en referència a les informacions periodístiques que incideixen en les discrepàncies entre Economia i Hisenda pel pes del sector privat en la institució firal. La conselleria d’Hisenda defensa que el 60% del capital de Fira València siga privat i el 40% restant públic, mentre que Compromís, que controla la conselleria d’Economia, buscava un pes públic major.

La privatització, en fase preliminar

El cert és que la privatització de Fira València, que aquesta setmana fa cent anys, encara es troba en una fase preliminar. Hisenda encara ha de presentar el decret pel qual assumirà els prop de 1.000 milions de deute de la institució firal, mentre que Economia, Hisenda, l’Ajuntament de València i els actuals gestors del recinte han de pactar un memoràndum on es marquen els passos a seguir en la transformació de la institució.

Per últim, Economia ha de presentar un decret de Fires que permeta donar entrada al capital privat a les fires. Tots aquests tràmits superen de llarg els 15 dies en què les dues conselleries es van emplaçar a tancar un acord.

Comparteix

Icona de pantalla completa