Diari La Veu del País Valencià
Puig subratlla que no es consentiran privilegis en l’educació

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha subratllat aquest dilluns que el govern valencià “respecta absolutament qualsevol manifestació i posició en el debat educatiu”, però que no “consentirà pivilegis ni que es tracte de canviar la veritat”. Puig s’ha referit així a la manifestació convocada el passat dissabte per a protestar per la supressió de concerts en els primers cursos de Batxillerat.

El cap del Consell ha indicat que l’actual model educatiu impulsat pel seu executiu respon a “una absoluta lleialtat al conjunt de la població, que no hi ha cap discriminació”. En aquest sentit, ha explicat que quan es planteja la reducció d’algunes aules, “molt poques”, es produeix fonamentalment en l’educació no obligatòria. “El Batxillerat, no és obligatori”, ha insistit.

A més, ha defensat que si al seu govern se li està demanat eficiència, el que no pot permetre’s és l’existència d’algun privilegi. “No podem consentir que hi haja privilegis”, ha dit. En la seua opinió, el Consell està injectant més recursos que mai en l’educació pública i ha apuntat que l’escola concertada també ho és, atés que està sostinguda amb fons públics.

Això no obstant, ha explicat que si hi ha menys alumnes és “evident que hi ha menys aules”. Amb tot, ha emfasitzat que s’ha passat d'”una deixadesa absoluta i abandonament” de l’escola pública per part de l’anterior govern a una escola pública “de qualitat que està intentant tenir tots els mitjans que necessita”.

Comparteix

Icona de pantalla completa