Diari La Veu del País Valencià
Círculo Cívico demana ampliar l’expedient a les emissions de Cat Ràdio
ACN / València

Segons una nota publicada per CCV al seu web, l’entitat manifesta que l’expedient sancionador només inclou en el seu plec de càrrecs el repetidor de la serra Perenxisa, que dóna cobertura a València, però exclou els del Bartolo (Plana Alta) i La Carrasqueta (Alacantí), que donen cobertura a Castelló i Alacant, respectivament. L’entitat afegeix que ACPV utilitza sense autorització cinc freqüències més.

Círculo Cívico exposa que després de consultar el llistat de llicències proporcionat per la Direcció General de participació ciutadana de la Generalitat Valenciana ha constatat que ACPV és propietària de dos repetidors que emeten per les freqüències 106.8 i 94.0 de la FM a Castelló i per la 106.7 i 97.0 a Alacant així com el 104.0 a Ontinyent (Vall d’Albaida).



L’entitat, de caire anticatalanista, sol·licita a la Prefectura de Telecomunicacions de València ampliar el plec de càrrecs de l’expedient sancionador als dos repetidors no inclosos de manera inicial així com a les cinc freqüències esmentades. 



Acció Cultural del País Valencià (ACPV) va acordar el passat 21 de gener el cessament immediat de les emissions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació al territori davant l’amenaça de sancions per part del Govern espanyol. 



La decisió es va produir després que ACPV va rebre una notificació del Ministeri d’Indústria en el qual es notificava l’obertura d’un expedient sancionador per la instal·lació d’estacions radioelèctriques i la utilització de freqüències sense autorització referides a les emissions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació.

Les sancions poden comportar una multa de fins a 500.000 euros cadascuna, segons la notificació.

 Al requeriment constava que la Generalitat Valenciana hauria traslladat a Indústria una denúncia de l’Associació Círculo Cívico Valenciano.

En opinió del secretari general d’Acció Cultural, Toni Gisbert, “es parla d’una suposada associació però tots sabem quina és la realitat i d’on parteix la denúncia: de la mateixa Generalitat Valenciana”.

Les emissions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació es varen deixar d’escoltar al País Valencià aquell mateix dimarts 21 de gener a les 20:00 hores. 



L’entitat ha anunciat que ultima al·legacions i confia en que la manca de comunicació prèvia i l’immediat cessament de les emissions puguen atenuar l’expedient sancionador. 



En paral·lel, s’ha iniciat una campanya de mobilitzacions que va tenir una primera acció aquest dimecres amb la concentració al Palau de la Generalitat Valenciana per exigir a Alberto Fabra el retorn de les emissions de TV3, Catalunya Ràdio i RTVV.

Acció Cultural prepara una gran mobilització social per al pròxim 26 d’abril convidant tots els agents socials, formacions i organitzacions descontentes amb la gestió del PP valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa