Diari La Veu del País Valencià
Moltó i Brisca, primers finalistes de la Lliga Professional de Raspall

Moltó i Brisca s’han classificat per a la final de la XXIV Lliga Professional de Raspall després de remuntar una partida molt exigent contra Sergio, Tonet IV i Ricardet II.

L’única parella del campionat havia de tornar al trinquet del Genovés, on va caure estrepitosament en la partida inaugural del campionat. Aquesta vegada tindria enfront l’equip del poble, amb Sergio, Tonet IV i Ricardet II, que sabien que tindrien el seu públic a favor per a ajudar-los a guanyar i arribar a la final.

A un trinquet menut com el del Genovés la reballada tenia molt a dir, i en aquesta ocasió la sort es va aliar amb Moltó, que va començar la partida al dau. Sergio sabia que havia de fer almenys un joc des del rest i els blaus es van anotar els dos primers quinzes (30-net). Tanmateix, Brisca va reaccionar i, amb l’ajuda de les tretes de Moltó, va fer els quatre quinzes següents per a estrenar el marcador (5-0). Sergio va passar llavors al traure amb la responsabilitat de no perdre cap joc. La parella del campió individual va disposar d’un val, però Sergio va salvar els seus companys i Tonet va rematar la feina per a igualar a 5. Semblava que resoldre aquesta situació complicada havia donat ales als blaus, que van rendir al seu màxim nivell, cadascú al seu lloc: Sergio sostenia l’equip, Tonet agarrava responsabilitat i Ricardet acabava els quinzes. Així, els blaus van fer dos jocs més per a posar el 5 – 15 al marcador i alertar les aspiracions roges.

Tonet IV no va poder conduir el seu equip a la victòria / ULISSES ORTIZ

A partir del 5 – 15 l’experiència de Moltó i Brisca va eixir a la llum. El rest de Barxeta i el mitger d’Oliva es van esforçar al màxim per a remuntar una situació adversa a un trinquet amb fama de dauer. El 15 – 10 el van aconseguir amb facilitat. Les forces de Sergio, que estava fent una partida excelsa, semblaven minvar per moments. El seu company Tonet començava a errar pilotes complicades davant les ganes d’enderrocar el mur roig i la parella va capgirar el marcador, primer amb un joc net des del rest i després demostrant totes les seues virtuts des del dau (20-15). La maquinària s’havia posat en funcionament i els del Genovés veien com s’escapava una partida que tenien mig encarrilada. Encara van traure forces els blaus per a tombar dos vals dels rojos, amb què haurien sentenciat el duel, i el trio va igualar la partida a 20 gràcies al punt d’honor de Sergio. Tanmateix, a Moltó li quedava l’última pilota de la partida al dau i els rojos van aconseguir el joc demostrant així que són una de les millors parelles que es poden formar en el raspall professional i que posaran les coses complicades siga quin siga el seu rival en la final.

El campió individual, Moltó, va quallar una gran partida. / ULISSES ORTIZ

Al remat, 25 – 20 per a l’equip que representa l’Ajuntament de Barxeta, que accedeix a la final després d’una partida molt sofrida. Ara, la parella ha d’esperar el seu rival,que sorgirà de l’altra semifinal, a la Llosa de Ranes, on s’enfrontaran Ian, Roberto i Lorja a Pablo, Sanchis i Raül.

La final definitiva de la Lliga d’Escala i Corda, diumenge a Pelayo

L’altra modalitat professional de la pilota valenciana, l’escala i corda, es troba pendent de la final definitiva de la Lliga Professional. Soro III i Javi s’enfronten a Pere Roc II, Félix i Monrabal per ser els nous campions de la major competició per equips. La final s’ha jugat en un format de tres partides. La primera se la va emportar el trio en un duel espectacular a Sueca, mentre que la segona va caure del costat de la parella al trinquet de Pelayo. S’espera que la catedral de la pilota torne a oferir un ambient espectacular i es decidisca, per fi, el nou campió de la Lliga.

Comparteix

Icona de pantalla completa