Diari La Veu del País Valencià
El president defensa que la llengua ja o és un conflicte per als valencians

El president Ximo Puig ha assistit aquest dissabte a la Trobada d’Escoles en Valencià de Vallada (la Costera), des d’on ha reconegut que ara mateix la llengua “no és un conflicte” en la societat valenciana.

A peu de carrer, el president ha explicat que el consell es troba en un procés de reconeixement de tot el treball fet per la comunitat educativa en qüestió de llengua i, per això, “volem ser una comunitat educadora”. A més, ha convidat la ciutadania a participar braç a braç amb la Generalitat en un “projecte de renaixement basat en l’educació” quan ha aprofitat per a reconéixer la tasca que ha fet fins ara Escola Valenciana en aquest sentit.

“Es tractava de normalitzar el fet que nosaltres parlem en valencià, que la llengua siga una part de la comunicació, la cultura, la identitat dels valencians”, ha continuat raonant Puig. “Això, durant massa temps, ha estat arraconat”, però, per contra, “ara estem en un moment en què la llengua no és un conflicte, és una eina d’unitat i identitat dels valencians”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa