El president defensa que la llengua ja "no és un conflicte" per als valencians

Puig participa en la Trobada d'Escoles en Valencià de Vallada, des d'on ha animat la comunitat educativa a col·laborar en el "projecte de reinaixement" del país
/ Vallada
6 maig 2017 01:00h

El president Ximo Puig ha assistit aquest dissabte a la Trobada d'Escoles en Valencià de Vallada (la Costera), des d'on ha reconegut que ara mateix la llengua "no és un conflicte" en la societat valenciana.

A peu de carrer, el president ha explicat que el consell es troba en un procés de reconeixement de tot el treball fet per la comunitat educativa en qüestió de llengua i, per això, "volem ser una comunitat educadora". A més, ha convidat la ciutadania a participar braç a braç amb la Generalitat en un "projecte de renaixement basat en l'educació" quan ha aprofitat per a reconéixer la tasca que ha fet fins ara Escola Valenciana en aquest sentit.

"Es tractava de normalitzar el fet que nosaltres parlem en valencià, que la llengua siga una part de la comunicació, la cultura, la identitat dels valencians", ha continuat raonant Puig. "Això, durant massa temps, ha estat arraconat", però, per contra, "ara estem en un moment en què la llengua no és un conflicte, és una eina d'unitat i identitat dels valencians", ha conclòs.

 

next