Diari La Veu del País Valencià
Josep Francés (Compromís) abandona l’Ajuntament d’Ontinyent

Toni Cuquerella (@cuquerella)/ Comarcàlia / Ontinyent.

Menys de tres anys ha durat la carrera política municipal del que fins ara ha sigut el tinent d’alcalde d’Ontinyent, Josep Francés (Compromís), després que haja presentat la seua dimissió en els seus càrrecs del govern local i haja renunciat a la seua acta de regidor. Francés ha afirmat que “nosaltres no som professionals de la política en el sentit que no estem ací per viure d’ella, com passa als altres partits polítics”, i ha justificat la seua marxa afirmant que vol dedicar-se a la seua vida laboral i familiar.

En l’acte de comiat ha estat acompanyat d’altres alcaldes i regidors de la coalició a la comarca, així com dels seus propis companys de grup. Francés ha recordat que des de jove ha militat en el partit fent tot tipus de tasques, i que des de 2011 es va voler dedicar a l’activitat de gestió municipal que ha acabat ací, però que apunta continuarà en el mateix sentit des d’un altre lloc.

De la seua tasca, el regidor ha destacat que “hem donat estabilitat i credibilitat al govern local, tranquil·litat per anar fent i créixer a poc a poc, pensant en les persones i amb una reducció constant del deute que vam heretar del govern anterior”. Francés ha donat pas així al seu relleu, Joan Gilabert, que ocuparà el seu càrrec tant al ple municipal com al govern local.

Gilabert, també és el màxim dirigent comarcal de Compromís, i va ser col·laborador de Francés al departament d’Hisenda fins al passat estiu, quan va deixar el càrrec. Ara passarà al capdavant del grup municipal després que les tres persones que anaven davant d’ell en la llista electoral hagen renunciat, i també passa per davant dels altres dos regidors de Compromís per a liderar la coalició a l’ajuntament. Gilabert ja s’ha perfilat per ser el candidat de Compromís per a les pròximes eleccions.

Joan Gilabert ha fet també un balanç positiu de la gestió de Francés i ha marcat el que seran les seues prioritats en els 17 mesos que queden de legislatura. Així ha apuntat a la defensa de l’estat del benestar davant els “atacs i retallades” del Govern i la Generalitat; el foment de l’activitat econòmica i de l’ocupació; avançar en transparència i en regeneració democràtica; mantindre el Pla de Minimització de Residus de la Vall d’Albaida; i apostar per la Mancomunitat com a administració prestadora de serveis davant la Diptuació.

Comparteix

Icona de pantalla completa