Diari La Veu del País Valencià
Air Nostrum guanya un 39% menys per l’apreciació del dòlar

L’aerolínia valenciana Air Nostrum va tancar 2016 amb un benefici de 6,8 milions d’euros. Aquests guanys són un 39,4% inferiors als de l’any anterior. La caiguda del benefici es va produir malgrat un repunt de la facturació del 2,5% fins als 425 milions d’euros.

El president de la companyia, Carlos Bertomeu, ha atribuït la reducció dels guanys a l’augment de valor del dòlar, ja que la companyia paga el 35% dels seus costos en aquesta moneda, i a la reducció de l’ingrés mitjà per viatger.

A més, l’any passat hi va haver una situació de “sobreoferta brutal” en el mercat de les aerolínies a Europa, segons ha explicat, pel baix cost del combustible. Aquesta sobreoferta s’ha concentrat a l’Estat per l’ampliació de capacitat dels aeroports de Madrid-Barajas i Barcelona-El Prat.

Tercer any consecutiu de beneficis

En aquest context el benefici és “meritori” per al directiu, que ha posat en valor que 2016 va ser el tercer any consecutiu de beneficis de la companyia, després de l’ajust aplicat el 2012 per a fer front a la crisi.

Bertomeu ha presumit pel percentatge de puntualitat assolit per l’aerolínia, del 88,6% l’any passat, “la millor dada dels últims anys”, que s’ha aconseguit a més tot i que la companyia concentra els vols en hubs (centres de connexió) i en les hores de més demanda, ja que dóna servici als vols de llarg abast d’Iberia a l’aeroport de Madrid-Barajas.

260.000 passatgers més

El responsable de l’aerolínia també ha indicat que el nombre de vols es va incrementar un 1,3% fins als 76.966. Air Nostrum també va sumar més de 260.000 passatgers, i va passar dels 4,01 milions del 2015 als 4,27 de l’any passat. Les dos variables es troben encara lluny dels registres precrisi (157.633 vols i 5,36 milions de passatgers el 2008), en part per la reestructuració de rutes del 2012.

Comparteix

Icona de pantalla completa