Diari La Veu del País Valencià
Agressió al paratge natural protegit de La Sentinella de Benicàssim
RedactaVeu / Benicàssim.

La portaveu adjunta de Compromís en Les Corts, Mònica Oltra, ha qualificat de “inadmissible” que per netejar i desratitzar l’entorn natural de La Sentinella s’utilitze maquinària pesada ja que està dins d’un BIC.

“El que sabem és que part de la volta de l’aljub s’ha afonat i que entre la terra remoguda per l’excavadora hi havia restes arqueològiques”, afirma Oltra. Per aquest motiu el seu grup vol conèixer “qui va donar l’autorització per alterar restes arquitectòniques d’un BIC, si és que realment s’ha autoritzat”, i si els arqueòlegs “han emès algun informe previ per donar el vist i plau a aquesta actuació tan agressiva”.

“Volem que es realitze almenys un inventari dels fets per conèixer els possibles danys, volem creure que aquesta actuació estava així planificada, volem pensar que aquesta no és la manera del PP de posar en valor el territori, volem creure que tot ha estat una errada, però si s’ha danyat La Sentinella algú haurà d’assumir responsabilitats”, ha denunciat la diputada de Compromís.

També ha senyalat Oltra, “és de lògica que per a netejar una zona protegida, es vaja amb compte per no modificar res, el que no és admissible és deixar entrar la maquinària pesada per netejar o desratitzar dins d’un BIC”.

Finalment, la portaveu de Compromís ha agraït el treball informatiu realitzat pel col·lectiu local de la coalició encapçalat pel regidor Domingo Ferrando, “per conèixer si aquesta actuació en La Sentinella de Benicàssim, és correcta o no”.

Comparteix

Icona de pantalla completa