Educació impulsarà intercanvis amb Finlàndia per a formar el professorat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i el conseller Marzà s'han reunit amb la ministra finesa
/ València
3 maig 2017 01:00h
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig i el conseller d\'Educació amb al ministra finesa, Sanni Grahn-Laasonen

La Generalitat encetarà una línia de col·laboració amb institucions educatives fineses per a impulsar intercanvis en matèria de formació del professorat amb l'objectiu que el nou model educatiu en què treballa el Consell, centrat en "l'equitat" i "l'excel·lència", reculla les experiències d'aquest país. 

Així ho han afirmat el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el conseller d'Educació, Vicent Marzà, després de la reunió que han mantingut amb la ministra d'Educació de Finlàndia, Sanni Grahn-Laasonen. Puig ha subratllat que la mesura anunciada pretén que la comunitat docent valenciana puga beneficiar-se de l'experiència del "model d'èxit" finés. "El nou model que impulsem té molt a veure amb el sistema finés", ha indicat el president Puig. "Volem que la Comunitat Valenciana siga una comunitat educadora; ho hem dit des de l'inici d'aquest govern", ha insistit Puig. 

El cap del Govern valencià amb la ministra d'Educació finesa, Sanni Grahn-Laasonen. / GVA

Per la seua banda, el conseller Marzà ha destacat que els intercanvis en matèria de formació dels docents persegueixen actuar i reflexionar de forma conjunta sobre dos espais: el professorat que ja es troba dins del sistema educatiu, en primer lloc, i els docents que encara no hi han accedit. Marzà també ha subratllat la importància d'establir contactes amb institucions locals, com l'Ajuntament d'Hèlsinki, per a engegar treballs conjunts. "A Finlàndia les competències s'exerceixen localment i, per tant, és amb els governs locals amb qui hem d'arribar a acords més concrets", ha explicat. 

next