Diari La Veu del País Valencià
Turisme amplia a deu les rutes per a persones amb discapacitat

La Generalitat, a través de l’Agència Valenciana de Turisme, en col·laboració amb la Confederació de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de la Comunitat Valenciana (Cocemfe), ha posat en marxa cinc noves rutes inclusives al territori. L’objectiu, com ha dit el secretari autonòmic, Francesc Colomer, és “implantar un vertader turisme inclusiu en el nostre territori i garantir els elements turístics a les persones amb discapacitat i les seues famílies en igualtat de condicions”.

La primera de les rutes discorre per Almenara i permet conéixer els Estanys i la platja de Casablanca; la segona, transcorre per la ciutat de València i sota el títol “L’art del ninot”, proposa tres parades: el Museu de l’Artista Faller, Els Tallers i el Museu Faller de la Ciutat. La tercera proposta és la de l’arròs i va des del mirador de la Gola de Pujol fins al Museu de l’Arròs al Cabanyal, passant per l’illa del Palmar i el passeig en barca, adaptada a persones amb discapacitat, per l’Albufera.

El quart itinerari, “La València Científica”, proposa la visita al Museu Príncep Felip, l’Hemisfèric i el Museu de Ciències Naturals. L’última de les rutes permet endinsar-se en la vall de joguet i visitar el Museu de la Joguina d’Onil, la Fàbrica de Nines de Paola Reina, el laberint de Casa Tàpena i el Museu Valencià del Joguet d’Ibi.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer en la presentació de les noves rutes inclusives / GVA

Colomer ha apuntat que aquestes rutes s’uneixen al projecte presentat en l’última edició de Fitur, “La Comunitat també per a tu”, una guia capdavantera que inclou altres cinc itineraris inclusius. “L’objectiu és vertebrar el territori de forma accessible i fer del turisme un gaudi per a tots i un dret universal”, ha subratllat.

Per a Colomer, les rutes presentades hui “són el resultat de l’acord que vam iniciar amb Cocemfe en 2016, amb la finalitat d’articular consciència per a eradicar barreres i entendre la necessitat de ser hospitalaris”. En aquest sentit, ha avançat que ja se n’estan estudiant altres de noves amb Concemfe. “Aquest tipus de convenis han vingut per a quedar-se, perquè cada any puguem afegir més rutes i projectes i generar així, en l’imaginari col·lectiu dels mercats, la certesa que la Comunitat Valenciana es va adaptant al turisme amb ètica”.

En aquesta línia, ha informat que el divendres es presentarà l’adaptació del codi ètic a la realitat valenciana. “Som la primera comunitat proactiva en aquesta associació d’idees”, ha indicat. “El turisme –ha continuat– ha de ser un sector que arrele en valors ètics com la inclusió, l’accessibilitat, un turisme sense complexos, sense fronteres, obert a tots”

Per la seua banda, el president de Cocemfe CV, Javier Segarra, ha agraït la posada en marxa de les rutes i el diàleg que permetrà l’impuls d’altres de noves, ja que volen incidir en l’interior del territori i oferir alternatives al sol i platja.

Per últim, Segarra ha assenyalat que al món hi ha 70 milions de persones amb discapacitat que podrien conéixer el País Valencià, “motiu pel qual hem de continuar treballant en esta línia i impulsar un turisme per a tots”.

Comparteix

Icona de pantalla completa