Diari La Veu del País Valencià
Illueca insisteix que Fira València no pot ser pública

El director de l’Institut Valencià de Finances (IVF), Manuel Illueca, ha reiterat aquest dimecres que la gestió de Fira València no pot dur-se sota els paràmetres d’una empresa pública, si bé la Generalitat ha de mantindre un paper de control del recinte firal.

“No podem estar sotmesos a una burocràcia que és molt necessària en una administració per a evitar fraus, però que a una empresa privada directament la condueix al desastre”, ha argumentat.

El responsable del banc públic valencià s’ha referit a aquesta qüestió un dia després de l’acord al més alt nivell entre les conselleries d’Economia i Hisenda per a tancar el model de la nova Fira València en quinze dies. Economia defensa un pes major de la Generalitat en la institució firal, mentre que Hisenda vol que el 60% del capital de la Fira siga privat.

Fires tradicionals, controlades per la Generalitat

Illueca ha destacat que fa mesos que està preparat el decret pel qual Hisenda assumirà el deute del recinte firal, de prop de 1.000 milions d’euros, que correspon majoritàriament a les obres d’ampliació de la Fira. A més, ha indicat que falta signar el memoràndum d’acord entre la Generalitat, Fira València i l’Ajuntament de València.

En aquest document han de quedar “ben clares totes les etapes del procés que conduiran al fet que, finalment, l’operador estiga gestionat com una empresa privada”, ha apuntat Illueca, que ha defensat que les fires tradicionals valencianes “continuen estant baix control local”. És el cas de Cevisama.

Comparteix

Icona de pantalla completa