Diari La Veu del País Valencià
El Fuster assagista rep homenatge a la VI Jornada d’Escriptors de l’AVL

Joan Fuster serà homenatjat a la VI Jornada d’Escriptors valencians. L’acte, titulat ‘Llengua, pensament i societat’, estarà dedicat a l’assaig valencià, en concret, a l’obra de l’escriptor suecà i tindrà lloc el pròxim 12 de maig a la Sala Enric Valor de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València (UV).

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), organitzadora de l’acte juntament amb la UV, ha volgut retre un tribut a Fuster després que en les primeres cinc edicions foren protagonistes Ferran Torrent, Josep Piera, Rodolf Sirera, la Nova Cançó –en homenatge a Raimon–, i la Traducció Literària –en tribut a Joan Francesc Mira–. A més de commemorar el 25é aniversari del traspàs de Fuster, també es commemorarà el vint-i-cinqué aniversari del naixement de la revista Mètode.

La sisena edició de la jornada començarà a les 9 de matí amb els actes protocol·laris de presentació per part del rectorat de la UV i la presidència de l’AVL. La primera de les tres taules del matí estarà moderada per Gonçal López-Pampló (UV) i estarà acompanyat per Vicent Salvador, de la Universitat Jaume I de Castelló, (UJI) que farà una ponència titulada ‘Llengua i estil de l’assaig valencià’, i per Ferran Archiles (UV), que parlarà sobre ‘La qüestió nacional valenciana com a objecte d’assaig’.

La segona taula estarà conduïda per Gustau Muñoz (UV) i comptarà com a ponents amb Martí Dominguez (UV), que farà una xarrada sobre ‘Ciència i llenguatge, creació i comunicació’, i Enric Balaguer (Universitat d’Alacant), que reflexionarà al voltant del ‘Pensament, literatura i societat’ en l’àmbit valencià. Per últim, hi haurà una tercera taula coordinada pel periodista Adolf Beltran, que versarà sobre l’assaig a revistes valencianes com ara Afers, L’Espill, Mètode i Saó. Totes les taules tindran, en la part final, un debat perquè es puguen analitzar “els diversos interrogants, històrics i actuals, sobre la cultura valenciana i la cultura universal”.

Comparteix

Icona de pantalla completa