Diari La Veu del País Valencià
‘València al minut’: el diagnòstic de la ciutat en temps real

La ciutat de València vol fer el salt definitiu cap al segle XXI. El nou portal ‘València al minut’, presentat hui pel regidor d’Administració Electrònica, Pere Fuset, permet que els ciutadans coneguen en temps real dades tan variades com ara la situació del trànsit, les places d’aparcament disponibles per a cotxes i bicicletes, l’autobús més adient per a fer un trajecte concret, la previsió meteorològica, la contaminació de l’aire, les dades de l’atur i on hi ha obres en marxa a la via pública.

La nova web és, segons Fuset, “una aposta per la transparència com a millor eina per a oferir els millors serveis i implicar la gent” en la gestió municipal. A més de dades com els horaris de l’EMT i les places lliures per als usuaris de Valenbisi, la plana connecta amb altres webs municipals i suposa el primer pas per a convertir València en el que s’anomenen “ciutats intel·ligents” , amb accés a totes les dades possibles des de qualsevol dispositiu informàtic, encara que està pensat especialment per als telèfons mòbils.

El regidor també ha anunciat que la presentació de hui és només un primer pas d’un “projecte més ambiciós” que s’anirà ampliant en la mesura que més dades estiguen disponibles i es puguen desglossar per districtes i barris. Segons els tècnics que han desenvolupat aquesta eina informativa, València se situa “al nivell de les grans ciutats que tenen el quadre de comandaments per al ciutadà”.

Comparteix

Icona de pantalla completa