Diari La Veu del País Valencià
Calatrava demanda EUPV per la web ‘www.calatravatelaclava.com’
RedactaVeu / València

El diputat autonòmic d’EUPV, Ignacio Blanco, ha advertit hui que “no ens faran callar” i que la “tasca fiscalitzadora de la formació d’esquerres continuarà caiga qui caiga”. Blanco ha assenyalat que “tots els continguts de la web estan acreditats documentalment o són enllaços a notícies de premsa, i resulten de màxim interès per al conjunt dels valencians, que hem pagat més de 100 milions d’euros a l’arquitecte”. A més, ha destacat que es tracta de “crítiques a la gestió dels responsables polítics de la Generalitat Valenciana”.

L’escrit de Santiago Calatrava destaca l’èxit mundial de la web www.calatravatelaclava.com en aquestos termes: “ha sigut en dates molt recents (a partir de setembre de 2013) quan han començat a fer-se ressò de la denigrant web mitjans de comunicació internacionals (The New York Times, Globo.com, Revista Veja, etc.) i s’ha fet públic pels mateixos representants d’EUPV que la denigrant web ha tingut més d’un milió de visites”. L’arquitecte demana al jutjat de primera instància número 12 de València que tanque immediatament la pàgina web com a mesura cautelar.

Ignacio Blanco nega que “la web constituïsca una injúria innecessària, tal com sosté l’arquitecte; tot el contrari, és una web informativa i crítica”. A més, el diputat ha titllat “d’absolutament surrealista i preocupant” que Calatrava culpe Esquerra Unida de la pèrdua d’un contracte amb el govern brasiler “després de fer-se ressò de la denigrant web diversos mitjans de comunicació de dit país”. Per a Blanco, “la web no és denigrant, sols reflecteix les seues denigrants pífies a nivell mundial”, ha afegit.

El diputat afirma: “És absolutament indignant que Santiago Calatrava demande Esquerra Unida en els tribunals per donar a conèixer al món sencer els contractes milionaris que signà amb la Generalitat Valenciana, i que estigueren ocults durant quasi 20 anys, allò que va cobrar sense pagar impostos a l’Estat espanyol, i sobretot les pífies que encara són visibles, i ho podem comprovar hui mateix amb la retirada del trencadís del Palau de les Arts, el qual ens ha costat 500 milions d’euros, i ací està ara, en unes condicions lamentables”.

“Esquerra Unida, sense dubte, no callarà. Farem front a aquesta demanda i a totes les que vinguen, perquè el món sencer, i els valencians especialment que són els que ho hem pagat, ha de conèixer el malbaratament de diners públics que s’ha produït amb les obres de Calatrava a València”, conclou el representant d’EUPV, que en maig de 2012 va donar a conèixer els contractes milionaris de l’arquitecte amb l’empresa pública CACSA.

Comparteix

Icona de pantalla completa