Diari La Veu del País Valencià
‘Bustamante Perkins’, un geni en sabatilles
Europa Press / València

‘Bustamante Perkins’, que ofereix un retrat “íntim i personal” del veterà músic, va guanyar el Premi del Públic en el festival In-Edit 2013 i, després de passar aquest mateix mes de gener pel Festival de Cinema Documental Musical ‘Dock of the Bay’ de Donostia, s’exhibirà per primera vegada a València aquest dijous a la Sala SGAE.

La projecció, l’entrada de la qual és gratuïta, tindrà lloc a les 19.00 hores. La presentació serà a càrrec dels realitzadors i comptarà també amb l’assistència del protagonista del documental, Julio Bustamante.


En 1981, Julio Bustamante va publicar el seu primer disc, Cambrers. L’àlbum es va convertir en una “referència fonamental” del rock mediterrani. Des d’aleshores, al llarg de més de tres dècades de trajectòria artística, el músic ha publicat més d’una dotzena de discos (com Simfonia de les hores, Entusiastes o, amb la banda Maderita, Viure per a creure).

Així mateix, ha rebut l’afecte de tota una nova generació de músics obstinada a reivindicar el seu cançoner, amb concerts de tribut a Barcelona, Madrid i València, o fins i tot un disc d’homenatge distribuït per la revista especialitzada Rockdelux, segons ha destacat la SGAE.

“Entrem en la plàcida quotidianitat d’aquest faedor de cançons, que des de 1979 humanitza el pop mediterrani amb el seu entusiasme juvenil i caminar calmat”, assenyalen els realitzadors, que en el seu documental presenten Bustamante com “un heroi en sabatilles, un home com tots, només que dotat d’un talent especial. Un savi a reivindicar”.

‘Bustamante Perkins’ compta, a més, amb les intervencions de nombrosos músics, periodistes i amics, com Eduardo Guillot, Santi Carrillo, Fred i Son, Maderita, Juan de Pablos o Fernando Garcín, entre d’altres.

Bustamante Perkins Trailer

Comparteix

Icona de pantalla completa