Diari La Veu del País Valencià
Puig: El PP va tancar RTVV, però no per a posar fi als barracons

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha instat el Partit Popular a no donar lliçons sobre la gestió en Educació, atés que van ser ells els que van deixar el País Valencià com la zona “amb més barracons per habitant de tota Espanya”. “Ells van tancar la televisió, però no ho van fer per a posar fi als barracons; la demagogia té un límit”, ha puntualitzat.

Puig s’ha expressat en aquests termes en relació a les declaracions de l’exconseller d’Educació i eurodiputat del PP, Esteban González Pons, en què recomanava al Consell no posar en marxa la nova televisió fins que acaben amb els barracons.

El cap del Consell ha recordat que quan el PP governava hi havia barracons, van deixar el País Valencià a la cua del finançament, van ser els últims a aplicar la Llei de Dependència i van tancar la televisió. “Per tant, l’equació que fan és falsa per definició”, ha expressat.

De fet, ha assegurat que el seu executiu està treballant per a acabar amb els barracons, però també “perquè els valencians tinguen dret a una televisió pública, de qualitat, en valencià i que servisca per a potenciar la nostra cultura i economia”. “La televisió –ha continuat– no és una despesa, també és una inversió”.

“Aquells que ens han conduït a aquesta situació ara no poden donar cap lliçó”, ha insistit. Puig ha explicat que la voluntat del Consell és aixecar la reputació del territori, així com acabar amb els barracons i oferir una televisió que “protegisca i estimule tots els valors de la Comunitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa