Diari La Veu del País Valencià
El TSJ suspén durant un mes i mig els terminis de la reversió de l’Hospital d’Alzira

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià ha acordat suspendre durant un mes i mig els terminis que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública havia donat a l’empresa Ribera Salud per a lliurar-los la informació sobre l’estructura organitzativa i els recursos humans i econòmics de l’Hospital d’Alzira. Amb tot, el tribunal ha desestimat la petició de l’actual concessionària de suspendre cautelarment el procés per a recuperar el centre hospitalari per a la xarxa pública.

La concessionària de l’Hospital de la Ribera, Ribera Salud, va rebre el 27 de març les normes de reversió decidides per la Conselleria de Sanitat, com ara el lliurament abans de l’1 de maig de la documentació. L’empresa va presentar un recurs en què va demanar la suspensió cautelar de les normes amb l’argument que “no s’ajusten a la legalitat” i que poden “paralitzar la gestió” de l’àrea de salut.

Fa deu dies, el TSJ valencià va rebutjar suspendre cautelarment les regles que obliguen Ribera Salut a fer arribar la documentació sobre l’hospital a Sanitat, però ara dóna la raó a l’empresa concessionària, que tindrà mes i mig més per a lliurar la informació requerida.

La concessió de l’hospital a Ribera Salud acaba el 31 de març del 2018 i Sanitat ha manifestat la voluntat de no renovar el contracte, en la línia de desmuntar l’anomenat model Alzira de gestió privada de la sanitat pública.

Comparteix

Icona de pantalla completa