Diari La Veu del País Valencià
Europa investigarà la precarietat dels professors associats de la Universitat de València

La Comissió Europea investigarà la situació laboral dels professors associats (PDI) de la Universitat de València. Així ho ha anunciat la Plataforma PDI Associat UVEG, que recorda que, al novembre passat, va presentar una denúncia davant la Comissió de Peticions de la Unió Europea per a explicar la seua “situació insostenible de precarietat absoluta i de discriminació laboral”. La denúncia també s’ha traslladat a la Comissió d’Ocupació i Afers Socials del parlament.

La plataforma, que representa uns 1.300 professors i suposa una tercera part de la plantilla de la Universitat, va decidir recórrer davant les institucions europees per la manca de compromisos del Rectorat i les promeses incomplertes pels partits amb representació a les Corts i el Consell.

El col·lectiu subratlla que es tracta de professors especialistes de reconeguda competència en diversos camps i doctors acreditats per les agències d’avaluació que “han sigut convertits en un recurs d’emergència per a atendre l’oferta docent a preu de saldo”. “Molts d’ells encadenen 20 anys de contractes a la Universitat i tenen un salari mensual entre 300 i 500 euros bruts, sense estabilitat laboral, amb contractes que es renoven cada curs acadèmic”, critica.

Aquests professors consideren que es tracta d’un “frau de llei” per part de la Universitat, en utilitzar la figura del PDI Associat per a cobrir baixes definitives i temporals.

Per la seua banda, fonts del vicerectorat de professorat de la Universitat han indicat que no han rebut cap notificació del procediment, però que, en tot cas, la Unió Europea hauria d’interessar-se per la situació d’aquests professors de totes les universitats. En aquest sentit, han assenyalat que es tracta d’un “problema del marc legal de contractació” que depén del govern espanyol i de les “restriccions presupostàries”. En tot, cas subratllen que oferiran tota la informació a la EU perquè són els primers interessats a resoldre la qüestió.

Comparteix

Icona de pantalla completa