Diari La Veu del País Valencià
València acull la presentació de Jollibre, el nou segell de literatura infantil de Santillana

La Fira del Llibre de València acull la presentació del projecte Jollibre/Voramar, “un segell per a l’àrea mediterrània que aposta per la qualitat literària i el compromís, el plaer, la reflexió, la creació i la recreació d’universos imaginaris i que té per objectiu fer visible la millor literatura per a infants i joves”, afirma Maite Malagón, directora editorial de la col·lecció.

El projecte, que ja ha sigut presentat a Catalunya i a les Illes, va nàixer amb un catàleg inicial de 33 títols, que s’ha anat enriquint durant aquests darrers mesos amb 14 títols més i que s’estructura en funció de l’edat dels lectors. Inclou referents nacionals i internacionals de la literatura infantil i juvenil, com ara Roald Dahl, Angela Sommer-Bodenburg, Christine Nöstlinger, Gemma Pasqual i Escrivà, Carles Cano, Joan Pla, Mercé Viana, Francesc Mompó, Esperança Camps, Teresa Broseta, Carles Cortés, Silvestre Vilaplana, Maria Jesús Bolta.

Gemma Pasqual, escriptora i assessora literària de la proposta, destaca que es tracta d’un segell “de qualitat amb un catàleg modern, on els lectors gaudiran de la millor literatura escrita i pensada especialment per a ells pels nostres autors i autores de referència”. L’escriptora mostra la seua satisfacció perquè s’amplie el ventall d’editorials que aposten pels més menuts. “La literatura infantil i juvenil, que està considerada com un gènere menor, és la que sempre estira de les xifres del sector. Per tant, benvingudes siguen les iniciatives que li donen suport”, indica l’autora de la reeixida trilogia Xènia.

Pasqual remarca la importància de la prescripció als centres escolars que “és la gran aliada” del foment de la lectura entre els xiquets, però insta a no descuidar altres àmbits com les biblioteques, les llibreries o la pròpia família. “Els pares ens impliquem moltíssim amb els fills quan són xicotets, però arriba un moment en què deixem d’acompanyar-los i hi ha el perill que perden la passió per la lectura”, adverteix. En aquest sentit, reclama el suport de les institucions públiques. “Necessitem un pla de foment del llibre de 0 a 99 anys”, insisteix l’assessora de Jollibre, alhora que reclama als autors “pensar en històries especials per als joves, que els interessen. I, sobretot, pensar que vivim en el segle XXI”.

Comparteix

Icona de pantalla completa