Diari La Veu del País Valencià
El govern de Castelló (Ribera Alta) marca la diferència amb la rebaixa del deute en un milió d’euros
L’afamada frase que “la dreta sempre gestiona millor que l’esquerra” i que “l’esquerra sols crea dèficit i la dreta no” l’ha desmuntada l’alcalde de Castelló amb un primer balanç realitzat amb els quasi dos anys de gestió del govern municipal compost per Compromís, Esquerra Unida i PSPV.
Després de la legislatura gestionada pel Partit Popular, segons explica l’alcalde Òscar Noguera, “està sobre la taula que l’esquerra també sap gestionar i invertir en la millora de la qualitat dels veïns”. Així, l’Ajuntament, des del 2015- que va entrar el nou equip de govern-, ha invertit un milió d’euros en diferents infraestructures, com ara accessos, carrers i voreres, “que s’han realitzat amb subvencions i superàvits que té el municipi”, segons recalca Noguera.
Però, sens dubte, la xifra que més valora l’equip de govern és que el 2014 “hi havia un deute municipal d’1.795.000 euros d’un pressupost municipal de 5,3 milions i a finals del 2017 es quedarà en uns 300.000 euros”. És a dir, sabem gestionar, sabem governar i, com no, millorem les infraestructures del poble”, assenyala l’alcalde.

Òscar Noguera: “L’esquerra també sap gestionar i invertir en la millora de la qualitat dels veïns”

Així, la previsió que té l’Ajuntament per al 2017 és la d’invertir uns 900.000 euros. “Uns projectes s’acabaran enguany i altres el 2018, segons l’envergadura”, recalca Òscar Noguera. Per altra banda, “quan estiga acabat el nou col·legi Severí Torres -amb promesa del conseller Marzà que serà en aquesta legislatura- l’edifici vell es destinarà per a l’ansiós centre de dia per a majors amb un projecte que redactarem enguany per anar guanyant temps i poder començar el mes aviat possible”, anuncia Noguera.

Remodelació del centre històric

Altre projecte important per a Castelló és la remodelació del centre històric, des del col·legi de les monges fins a la plaça de l’Ajuntament, que s’executarà “pas a pas amb una inversió de més d’un milió. Farem tres projectes i el poble decidirà quin li agrada més; la idea és que a poc a poc el centre històric siga per als vianants. Al matí serà compartit entre vehicles i vianants, per a donar servei als comerços del centre històric i així fer un poble més per a les persones i no per als cotxes. Treballem per un Castelló per a les persones”, explica Noguera.

Comparteix

Icona de pantalla completa