Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de València prohibirà aparcar al carril bus en maig

El ple de l’Ajuntament de València té previst que durant el mes de maig es porte a terme la prohibició d’estacionar a la major part del carril bus de la ciutat entre les 10 de la nit i les 8 del matí. La decisió s’ha pres per Compromís, PSPV i València en Comú arran d’una moció alternativa a les presentades pel PP i C’s que volien la retirada de la reforma de la reglamentació del trànsit a la ciutat.

El canvi, proposat pel regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, vol deixar lliures els carrils davant de la previsió d’incrementar la freqüència de les linies nocturnes i els problemes de trànsit que produeix l’ocupació amb vehicles privats a les zones properes a les parades. A més, es volen reduir els problemes d’accés als combois de les cadires de rodes o altres persones amb problemes de mobilitat.

L’anunci de la mesura va produir reaccions contràries entre alguns propietaris de restaurants i locals nocturns pel risc de pèrdua de clients produït per les restriccions d’estacionament. També va tensar molt les relacions dins del govern de la Nau per la resistència del grup municipal socialista. La regidora Sandra Gómez va demanar que s’ajornara l’aprovació, prevista per al 10 d’abril, i que la policia no posara multes abans de modificar les ordenances que, des del 1999, permeten estacionar al carril bus. El conflicte s’ha reconduït després que l’alcalde, Joan Ribó, acceptara ajornar l’entrada en vigor.

Com a alternativa a l’estacionament a les vies reservades a l’EMT, la regidoria de Mobilitat va arribar a un acord amb cinc pàrquings públics per a l’establiment de tarifes reduïdes d’entre 5 i 6 euros durant tota la nit. Giuseppe Grezzi ha explicat la mesura al ple com “una regulació demanada per la societat civil en les moltes meses de mobilitat” celebrades “amb el suport de la gran majoria de les 20 associacions veïnals i socials que van acordar que es protegira el carril bus”. El regidor de Mobilitat ha explicat que “València és una anomalia” pel que fa al permís d’aparcar al carril bus, una possibilitat en vigor des de 1999.

Comparteix

Icona de pantalla completa