Diari La Veu del País Valencià
Javier Zurita (Cabify): A París hi ha tres VTC per cada taxi i anem cap a això

El director comercial de Cabify, Javier Zurita, va visitar aquest dijous València per a participar en el seminari “Noves economies participatives”, organitzat per la fundació Etnor. L’atzar va fer que la intervenció del directiu del servici de transport de viatgers es produïra el mateix dia que el sector del taxi es mobilitzava contra la “competència deslleial” dels conductors amb llicència de Vehicle de Transport amb Conductor (VTC), la que utilitzen precisament els conductors de Cabify.

Atesa la coincidència, les referències a la vaga del taxi van ser inevitables. “Facen vagues o no, el món va cap a açò”, va advertir Zurita. El responsable comercial de Cabify va posar l’exemple de París per a destacar que a la ciutat de la llum “també existia el monopoli del taxi fa dècades i ara hi ha tres llicències VTC per cada llicència de taxi; anem cap a això”.

Zurita va assegurar que Cabify no vol “eliminar” el sector del taxi, que va titllar de “magnífic”, i fins i tot va indicar que la companyia “abraça” el taxi. Ara bé, el directiu de la plataforma va presumir del seu producte, que ja transporta “la mitat de les empreses de l’Íbex”, segons va concretar.

“Què ens costava durant dècades preguntar (als clients) si la temperatura era adequada?”, va preguntar Zurita en referència al protocol de Cabify, segons el qual els conductors ofereixen als clients canviar al seu gust la temperatura del vehicle o triar l’emissora de ràdio que prefereixen escoltar durant el trajecte.

Tarifa tancada “encara que hi haja vaga de taxis”

Un altre dels avantatges del servici que té en peu de guerra el sector del taxi és el preu tancat. Zurita va destacar que un viatge del centre de València a l’aeroport de Manises costa a hores d’ara 15,74 euros amb Cabify, en contraposició als prop de trenta euros d’una carrera en taxi per a cobrir el mateix trajecte. “Et cobrem el mateix encara que hi haja una vaga de taxis“, va ironitzar.

El responsable comercial de Cabify s’ha referit a les “pedrades entre els mateixos taxistes” produïdes en un piquet sindical durant la vaga de taxistes i ha afirmat que “una regulació molt més clara” ajudaria a evitar conflictes (entre Cabify i el sector del taxi). “Les administracions han d’establir articles clars en què no hi haja discussió”, ha conclòs Zurita.

Comparteix

Icona de pantalla completa