Les Corts creen una comissió especial contra l'assetjament escolar

Sols un 10% dels alumnes que en són víctimes s'atraveixen a denunciar
/ València
26 abril 2017 01:00h
Fotograma de l\'audiovisual "Nada serà igual" sobre l\'assetjament escolar.

El ple de les Corts ha aprovat per unanimitat la creació de la comissió especial d'estudi sobre la prevenció i actuació precoç en els casos d'assetjament en l'àmbit escolar. L'objectiu de la proposta impulsada pels populars inclou la presència d'experts i agents socials, així com d'institucions públiques relacionades amb les matèries que es tracten. 

La diputada del PP María José Català ha assenyalat que a les Corts s'ha d'anar "a intentar solucionar els problemes reals dels ciutadans", com l'assetjament escolar, cosa que en la seua opinió, no està fent la Conselleria d'Educació. 

Des de Podem, Sandra Mínguez s'ha referit al "gran llast" que suposa l'actual programa d'assetjament escolar, motiu pel qual ha demanat que s'adopten més mesures per impedir aquest tipus de situacions, atés que sols un 10% dels alumnes assetjats s'atreveix a contar-ho als seus professors. 

Mercedes Ventura, de Ciutadans (C's), ha assenyalat que en l'àmbit de l'educació aquests casos s'han duplicat en els últims anys. "Hem d'aturar l'assetjament escolar. Hi ha constància de 3.400 denúncies, a les quals caldria sumar les que no s'han produït per por", ha apuntat la diputada. 

Des de Compromís, Marian Campello, qui ha reconegut haver patit aquesta xacra durant la seua etapa escolar, ha destacat que a un xiquet amb sobrepés no l'assetgen per aquest motiu, com tampoc s'assetja una xiqueta àrab pel fet de ser-ho. "La tara no la té la víctima, la té la societat, que és qui determina que hem de ser perfectes", ha emfasitzat. 

En el seu torn d'intervenció, la diputada de PSPV, Ana Besalduch, qui s'ha estrenat hui a les Corts, ha apuntat que l'assetjament és "un greu problema a què cal donar resposta des de les institucions". "És un tema que hauria d'estar fora de la confrontació política", ha advertit. 

A més a més, les Corts també han firmat una declaració institucional contra les agressions homosexuals de Txetxènia, on pateixen "violacions molt greus dels drets humans en determinades presons secretes".

next