Diari La Veu del País Valencià
L’atur es redueix a Riba-roja un 14,5% en l’últim any
L’equip de govern de Riba-roja de Túria ha donat a conéixer les últimes dades en relació a la taxa d’atur de la localitat, que ha passat de tindre 1.968 aturats en març de l’any 2016 a 1.702, és a dir, actualment hi ha 266 persones menys en situació d’atur, unes xifres que corroboren la tendència a la baixa des de començaments de la legislatura present.
Per sexes, en l’actualitat, hi ha 698 homes i 1.004 dones en atur enfront dels 878 i 1.090, respectivament, de fa exactament un any. Per tant, tenim que, en un any, 180 homes i 86 dones han aconseguit treball. D’aquesta forma, les dones representen un 59% del total d’aturats de Riba-roja de Túria, mentre que els homes se situen en una xifra menor amb un 41%.
Per grups d’edat, els majors de 45 anys, tant homes com dones, continuen sent un dels segments amb més persones en situació d’atur. Així, en l’actualitat, dels 1.702 aturats, en total, hi ha 901 persones majors de 45 anys enfront dels 972 de fa un any. Pel que fa al grup d’entre 25 i 44 anys, tenim que hi ha 669 persones en atur –hi havia 832 al març de 2016–, mentre que els menors de 25 anys són els que menys problemes tenen per a trobar treball, ja que hi ha 132 persones aturades en l’actualitat enfront de les 164 de fa un any.
Una de les conclusions que s’extrauen d’aquestes xifres se centra en els joves menors de 25 anys residents a Riba-roja de Túria, que actualment representen un 8% sobre el total de la població del municipi. De fet, un informe sobre l’atur en la localitat detecta que es tracta d’un dels segments d’edat amb menys persones en situació de cerca d’un lloc de treball. Així, entre març del passat any i març de 2017, 32 joves menors de 25 anys han trobat una ocupació.

Els majors de 45 anys, tant homes com dones, continuen sent un dels segments amb més persones en situació d’atur

Segons les dades del padró municipal de Riba-roja de Túria, a data de març de 2017 el nombre de persones empadronades és de 22.603, de les quals hi ha 15.580 en edat de treballar. Per tant, la taxa de població activa se situa en un total del 58,9% enfront del 58,6% de la ciutat de València, el 59,5% del global del País Valencià i el 58,95% de la resta de l’Estat espanyol. Per la seua banda, l’informe municipal conclou que la taxa d’atur de Riba-roja és del 18,5%, menys elevada que la de la ciutat de València (19,2%), la del global del País Valencià (19,15%) i la de l’Estat espanyol (18,63%).

El regidor de Foment Econòmic, Rafa Folgado, ha destacat que les xifres, en l’últim any, “marquen una tendència positiva gràcies al treball desenvolupat des de l’inici de la legislatura per l’actual equip de govern. Encara que l’atur s’ha reduït en 266 persones no cal caure en triomfalismes. Es tracta d’un estímul per a continuar en la mateixa línia de treball, donar suport al nostre teixit empresarial i incidir en la formació educativa dels nostres joves, així com en eixe sector poblacional que té més problemes per a trobar un lloc de treball, és a dir, els majors de 45 anys”.

Rafa Folgado: “No cal caure en triomfalismes. Es tracta d’un estímul per a continuar en la mateixa línia”

El pressupost municipal aprovat recentment pel ple de Riba-roja inclou una bateria de propostes i iniciatives de suport a la creació d’ocupació, així com també determinades millores perquè hi haja més inversions en els polígons industrials per part de les empreses privades.

El pressupost municipal aprovat recentment pel ple de Riba-roja inclou una bateria de propostes i iniciatives de suport a la creació d’ocupació

L’equip de govern ha destacat l’atenció prioritària a les polítiques de benestar social i foment de l’ocupació amb un total de 2,5 milions d’euros, entre els quals destaquen 209.000 euros per a la promoció de llocs de treball, 657.000 euros per al foment de l’ocupació i, finalment, 1,5 milions d’euros per a l’assistència social primària.

Comparteix

Icona de pantalla completa