Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat destinarà 61 milions al pla de tornada de joves talents

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dimecres que el Consell destinarà 61 milions d’euros al pla GenT (Generació Talent), que “en breu” llançarà la seua primera convocatòria, amb l’objectiu de fer tornar “el talent emigrat”. Així ho ha anunciat Puig en la sessió de control al Govern en les Corts en ser preguntat per la nova síndica de Ciutadans (C’s), Mari Carmen Sánchez, sobre els canvis en el model productiu valencià des de l’arribada de l’actual Consell, a qui ha acusat de fer “molt de soroll per no res”.

El cap del Consell ha explicat que l’objectiu és aconseguir la tornada dels joves emigrats perquè el “talent emigrat” torne al País Valencià. Fonts de Presidència han precisat que els 61 milions es lliuraran en un termini de dos anys i que serviran per facilitar la tornada i el treball de joves valencians emigrats.

Puig ha assegurat que el plànol econòmic valencià va millor que fa 20 mesos. “Per primera vegada, al Financial Times, el que ix ja no és la corrupció, sinó que ací hi ha estabilitat jurídica i es pot invertir amb garantia”, ha defensat el president, qui ha afegit que li agradaria que encara “fóra més fàcil” invertir al País Valencià.

“Les coses no són tan catastròfiques com vosté diu –ha replicat a Sánchez–. Heretem una comunitat en la qual hi havia economia de l’especulació i ara cal passar a la de la innovació”. A parer seu, el territori valencià necessita “crear un clima de confiança empresarial i de llibertat econòmica”.

Ximo Puig: “La missió fonamental del govern valencià és generar un entorn d’honradesa, estabilitat i diàleg, per a la qual cosa cal afrontar la millora del capital humà, el desenvolupament del capital tecnològic i millorar el capital físic”

Puig ha asseverat que “la missió fonamental del govern és generar un entorn d’honradesa, estabilitat i diàleg, per al qual cal afrontar la millora del capital humà, el desenvolupament del capital tecnològic i millorar el capital físic”. “El motor públic està gripat”, ha subratllat el cap del Consell, qui ha criticat l’executiu estatal per fer “permanentment desistiment de funcions amb la Comunitat Valenciana”.

El president de la Generalitat, Ximo Puig. / CORTS VALENCIANES

Així, ha demanat, al Congrés, el suport de C’s a les esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per a 2017 i que facen possible que el País Valencià tinga “els recursos necessaris perquè l’economia vaja cap a davant”. La consellera d’Infraestructures, María José Salvador, també ha demanat a la formació taronja que done suport a les inversions necessàries per al Corredor Mediterrani.

Comparteix

Icona de pantalla completa