Diari La Veu del País Valencià
EUPV denuncia ‘l’estat lamentable’ de diversos col·legis alacantins
RedactaVeu / Alacant.

La diputada autonòmica d’EUPV, Esther López Barceló, ha explicat que “la immensa majoria d’aquests col·legis amb molts anys emmalalteixen els tancaments adequats, perdent tota la calor de la calefacció, i manquen de mesures d’estalvi energètic convenients”. López Barceló ha afegit que les “instal·lacions deixen molt que desitjar en banys, pistes, instal·lacions elèctriques i d’aigua o impermeabilització”. Així, ha denunciat la diputada d’esquerres “el director territorial d’Alacant pretén posar pegats i nyaps en compte de posar en marxa un pla de rehabilitació integral en tota regla d’aquests col·legis de quasi quatre dècades”.

López Barceló s’ha preguntat si era necessari “gastar-se tres milions d’euros en tècnics assessors externs per a diagnosticar aquests nyaps quan ara els tècnics de la Conselleria d’Educació van a fer una segona revisió”.

Per a la parlamentària d’esquerres “és una vergonya com es malbaraten els diners públics: costa més el diagnòstic que la inversió real que pensen fer per a arreglar els greus desperfectes”. López Barceló també ha recordat el cas del Col·legi Públic Manjón-Cervantes d’Alacant que porta cinc cursos en barracons pendent de la rehabilitació reconeguda per la Conselleria d’Educació i per l’ajuntament des que es declarà en runes però no es posen d’acord ni prenen cap iniciativa per a donar solució a aquest col·legi que és la vergonya d’Alacant”.

Comparteix

Icona de pantalla completa