Diari La Veu del País Valencià
Fabra: “La Ribera té l’aigua més barata del País Valencià”
RedactaVeu / Alzira

El President de la Generalitat, Alberto Fabra, ha assegurat que “la Ribera té la tarifa d’aigua potable més barata del País Valencià gràcies al consens impulsat pel Consell entre els regants i els ajuntaments.”

El Cap del Consell ha realitzat aquestes declaracions durant la inauguració de l’Estació d’Aigua Potable de la Ribera i l’engegada de la Xarxa II de subministrament. En aquesta ocasió, no s’han produït altercat de cap tipus, han extremat les mesures de seguretat i s’ha controlat l’accés un kilòmetre abans d’arribar al recinte.

Fabra ha destacat que “la Generalitat ha resolt un problema històric de proveïment d’aigua per a 350.000 habitants de la Ribera amb la inauguració d’aquesta potabilitzadora”.

Sobre el preu de l’aigua ha afegit que durant els primers 18 mesos es pagaran 18 cèntims per metre cúbic i posteriorment 30 cèntims per metre cúbic, “un preu que compensa els anys en els quals els ciutadans de la comarca no han pogut tenir aqueix servei”.

A més, el President ha posat en relleu que hui compleix un dels seus principals compromisos per a aquesta legislatura: “engegar aquesta instal·lació, gràcies a la qual des de hui, els residents d’Alzira, Carcaixent, Favara i Llaurí beuran aigua potable procedent del Xúquer de la mateixa qualitat que es beu a València. I a Cullera arribarà a la fi de febrer”.

Fabra també ha anunciat que el 14 de febrer es reprendrà l’ampliació de la xarxa, amb altres 35Km de conduccions, “perquè l’aigua de la potabilitzadora arribe a Algemesí a la fi d’enguany i a altres 6 municipis de la comarca en el primer trimestre de 2015.”

http://www.laveupv.com/imatges/noticies/kl6c2501ok.jpg

Durant el seu discurs, Alberto Fabra ha recordat que l’engegada d’aquesta instal·lació ha sigut possible gràcies al consens, la col·laboració i l’esforç d’organismes, administracions i institucions “que han posat al servei dels ciutadans la seua millor voluntat perquè puguen beure aigua a les seues cases”.

Sobre aquest tema, ha recordat que la constitució de la Comunitat d’Usuaris de la Ribera ha servit per a desbloquejar un problema per als ciutadans de la zona. I als qui no s’han volgut incorporar a aquesta Comunitat d’Usuaris, els ha demanat un exercici de responsabilitat en benefici del conjunt dels ciutadans de la comarca.

Finalment, Fabra ha apel·lat a la “màxima responsabilitat” i ha animat als regants de València i Alacant perquè arriben a un consens en el Pla del Xúquer per a aconseguir un acord històric com el del Tajo-Segura.

PSPV Alzira

Per als socialistes alzirenys, el president de la Generalitat, Alberto Fabra, ha vingut hui a Alzira a escenificar la gran mentida, “fer creure a la ciutadania que amb la inauguració de la depuradora els problemes dels nitrats en l’aigua estan solucionats”, així s’ha expressat Isabel Aguilar, portaveu dels socialistes a Alzira.

Els socialistes “no ens oposem a aquest fet, però no podem compartir la forma d’actuar del Partit Popular que ha optat per agafar una drecera, en lloc del camí adequat, per a donar solució al problema de l’aigua que patim els habitants de la Ribera”. “Els socialistes diem sí a l’aigua potabilitzada, però no a l’aigua barrejada” ha volgut aclarir Aguilar.

La única solució viable per acabar amb el problema és l’atorgament d’una concessió pròpia que proporcione el cabal necessari d’aigües superficials del riu Xúquer per a ser depurada, evitant així barrejar-la amb l’aigua dels aqüífers que presenten elevats índexs de nitrats.

Comparteix

Icona de pantalla completa