Diari La Veu del País Valencià
Almassora donarà a conèixer els seus principals molins històrics en una ruta ciclista

Els participants visitaran la Molineta, el Molí de Tatxes i el Molí Vernís, entre altres construccions

La Regidoria de Joventut i l’entitat juvenil Lluïsos Almassora han convocat una nova edició de les tradicionals rutes ciclistes que cada any porten a desenes de veïns a descobrir elements característics del patrimoni local. En aquesta ocasió, les edificacions que els participants visitaran seran cinc dels principals molins del municipi, construïts en els segles XVIII i XIX i en funcionament fins fa algunes dècades.

La primera parada de la ruta tindrà lloc a La Molineta, on els visitants s’endinsaran en una edificació que conserva encara part de la maquinària original. La segona parada portarà al grup fins el Molí de Tatxes, primer molí fariner d’Almassora i l’activitat del qual va estar relacionada també en l’última època amb el sector industrial i citrícola. El Molí Pesudo i el Molí de Sant Antoni seran les següents construccions que descobriran els ciclistes, que culminaran la ruta al Molí de Vernís, situat al Camí de la Mar.

L’artista local Paco Membrado ha elaborat una guia explicativa gràcies a la qual els participants podran seguir el recorregut i conèixer la història de cadascun dels edificis, així com identificar les seues principals característiques arquitectòniques.

El regidor de Joventut, Xavier Trenco, ha agraït la contribució de l’artista i de Lluïsos Almassora, que per segon any consecutiu col·laboren en l’elaboració del document L’edil ha destacat el valor que aquest tipus de rutes tenen per a “donar a conèixer nostra passat recent als més joves i posar en valor el nostre patrimoni, visitant construccions que formen part del paisatge d’Almassora però que la seua historia molts desconeixen”.

La ruta ciclista tindrà lloc aquest dissabte 29 d’abril, quan partirà des del Centre Parroquial a les 10.00 hores. Els interessats a inscriure’s podran fer-ho en l’Ateneu Jove o contactant amb Lluïsos Almassora. Cal recordar prop de 70 ciclistes van participar en la convocatòria de 2016, quan l’excursió va recórrer les principals alqueries de l’horta almassorina. Edificacions com l’alqueria de Collantes i elements com rellotges de sol, terrasses tradicionals o estructures de fang van protagonitzar una ruta que enguany aspira a repetir l’èxit de participació de l’anterior edició.

Comparteix

Icona de pantalla completa