Diari La Veu del País Valencià
Esperanza Aguirre dimiteix del seu càrrec de regidora de l’Ajuntament de Madrid

Esperanza Aguirre ha anunciat aquest dilluns que presenta la dimissió com a regidora i portaveu del PP a l’Ajuntament de Madrid “per no haver vigilat” Ignacio González quan era vicepresident de la Comunitat de Madrid.

Aguirre ha començat la compareixença davant els periodistes assenyalant que se sent “traïda” i “enganyada” per Ignacio Gonzalez, actualment en presó. Aguirre ha reconegut que la recent resolució judicial i l’ingrés a presó de González, “no són una prova definitiva contra ell, però sí demostren que no el vaig vigilar tot el que devia”.

Segons ha explicat Aguirre en la roda de premsa, sense preguntes, la seua manera de concebre la política la porta “a assumir la responsabilitat que em correspon per no haver vigilat Ignacio González”. Segons Aguirre, la corrupció s’ha convertit en “un problema central de la política espanyola” i per a lluitar contra ella “no és suficient” l’acció de la justícia, “sempre rigorosa, però massa lenta per a les legítimes exigències dels ciutadans espanyols”.

La fins ara portaveu del PP ha finalitzat la seua compareixença apuntant que els ciutadans tenen dret a exigir “que els polítics assumim totes les nostres responsabilitats amb dignitat, sense dilacions i sense excuses” i que com té com a norma de conducta “no eludir mai” les responsabilitats, presenta la seua dimissió.

És la tercera vegada que Esperanza Aguirre dimiteix; la primera fou el 2012 com a presidenta de la Comunitat de Madrid i, la segona, el 2016 com a presidenta del PP de Madrid.

Comparteix

Icona de pantalla completa