Diari La Veu del País Valencià
Cs consuma la destitució de Marí per oposar-se als pressupostos de l’Estat

Ciutadans (Cs) ha relevat Álexis Marí com a portaveu del partit a les Corts Valencianes. La destitució es consuma després que el polític mantiguera la seua oposició als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) i al seu propi partit, que des de Madrid dóna suport als PGE presentats pel Partit Popular de Mariano Rajoy.

El fins aleshores portaveu de Cs ha fet aquest dilluns una piulada on deixava clar que no canviaria de postura. “2.200€ donen per a moltes coses en una nòmina, però no per a comprar ànimes. La meua no”, ha escrit el polític valencià, qui ha vist com des de la capital de l’Estat el seu partit ha pres la decisió d’apartar-lo.

Això no obstant, la continuïtat de Marí com a síndic de Cs al parlament valencià estava en dubte des de feia mesos per les desavinences amb un sector del grup parlamentari, capitanejat per Juan Córdoba i format per dirigents procedents del PPCV.

La diputada d’Alacant, Maria del Carmen Sánchez el substituirà en el càrrec, com ha confirmat l’executiva nacional de Ciutadans. La diputada per la demarcació d’Alacant i fins ara portaveu adjunta ha assegurat que agafa el càrrec com un “repte personal” i que exercirà amb “responsabilitat i compromís” el nou paper que el partit li ha atorgat. Finalment, ha agraït “la confiança dipositada”. “Estem en l’equador de la legislatura –ha continuat– i queda molt de treball per davant, de cara al 2019, amb l’objectiu d’oferir als valencians una alternativa de Govern”, ha conclós.

Puig: “L’actitud d’Alexis Marí em sembla coherent. Està fent allò que ha de beneficiar l’interès general dels valencians”

Per la seua banda, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha mostrat aquest dilluns el seu suport a Alexis Marí i ha assegurat que la seua actitud li sembla “coherent” atés que “està fent allò que ha de beneficiar l’interès general dels valencians”.

El cap del Govern valencià, en ser preguntat per les “pressions” que estaria rebent Marí des de Madrid perquè no anara a la concentració de rebuig al pressupostos ha assenyalat que no entén la situació perquè “tots els grups polítics d’una manera molt decent i en defensa de l’interés general dels valencians van manifestar el que és obvi, és a dir, el malestar de la Comunitat davant uns pressupostos que ens deixen fora de joc”. “Plou sobre mullat. En cinc anys s’ha invertit molt menys del 50 per cent del que ens correspon”, ha lamentat Puig.

Segons el president Puig, “en aquest pressupost teníem esperança que ens acostàrem al 10-11 per cent, però ens hem quedat quasi en la meitat i el problema gravíssim, és que no s’executa res”. “Estem en una situació d’afartament i és una molt mala pedagogia que se’ns inste permanentment quasi a la rebel·lia”, ha apuntat.

Comparteix

Icona de pantalla completa