Diari La Veu del País Valencià
La Filmoteca de València commemora el 25 d’Abril amb L’illa de l’holandés i Cos mortal

La Filmoteca de València se suma a la commemoració del 25 d’Abril amb la projecció de dos pel·lícules rodades en valencià i que formen part del fons fílmic de l’ens: Cos mortal i L’illa de l’holandés. L’entitat dirigida per l’Institut Valencià de Cultura dóna resposta així a una de les prioritats en aquesta etapa, com és recuperar i exhibir les pel·lícules creades en llengua pròpia.

La iniciativa forma part de la protecció i promoció del patrimoni audiovisual valencià. D’aquesta manera, dimecres, data en què el poble valencià reivindica la seua llengua i cultura, en la Sala Luís G. Berlanga, ubicada al Teatre Rialto, es podrà veure a les 20:15 hores la pel·lícula Cos mortal (2008), dirigida per Carles Chiner i Antoni Sendra i protagonitzada per Manuel Valls, Xavo Giménez i José Soler. El film conta la vida d’Horaci, un jove que vol realitzar un documental sobre el poeta de Burjassot, Vicent Andrés Estellés.

L’illa de l’holandés (2001) es podrà veure dissabte a les 18 hores. Dirigida per Sigfrid Monleón i protagonitzada per Pere Ponce, Cristina Plazas, Feodor Atkine, Juli Mira i Roger Casamajor, l’obra es basa en la novel·la homònima de l’escriptor Ferran Torrent, qui narra la vida del professor Lluís Dalmau, detingut en 1969 per la seua activitat política contrària al règim dictatorial i deportat a una illa de la propietat, en gran mesura, d’un misteriós “holandés”.

Comparteix

Icona de pantalla completa