Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat inicia la campanya #StopAlFoc

La Conselleria d’Agricultura ha iniciat aquest dissabte la campanya #StopAlFoc amb mesures de conscienciació i autoprotecció davant d’incendis forestals entre els residents en vivendes situades prop d’entorns forestals.

La directora general de Prevenció d’Incendis Forestals, Delia Álvarez, ha donat el tir d’eixida del projecte entre residents d’urbanitzacions al Monestir del Sant Esperit, a Gilet. En la reunió han participat ajuntaments de poblacions properes com ara Torres-Torres, Estivella, Albalat dels Tarongers, Sagunt, Petrés, Algímia, Alfara de la Baronia, Algar de Palància i Segart.

La Generalitat busca donar seguretat als propietaris de vivendes en aquesta mena d’urbanitzacions amb la finalitat que puguen “planificar la defensa de sa casa i conéixer les zones i els mínims que s’han de complir per a minimitzar els riscos”.

Álvarez ha indicat que la gestió d’un incendi forestal és “molt complexa” i per això cal que els residents en zones de risc “compten amb mesures de prevenció i d’autoprotecció en cas d’incendi”. La campanya de conscienciació consistirà en 54 tallers informatius i divulgatius en les 106 urbanitzacions de més alt risc d’incendi del territori valencià.

A les trobades participaran agents mediambientals i representants del Consorci de Bombers de València, a més de residents i presidents o administradors d’urbanitzacions. També estaran convidats a participar representants dels ajuntaments del terme municipal en què es fan les xarrades.

Comparteix

Icona de pantalla completa