Diari La Veu del País Valencià
Morera proposarà als partits una comissió d’experts per a debatre la inversió de l’Estat

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha anunciat aquest dissabte que el proper 25 d’abril proposarà crear una comissió d’experts per a analitzar i fer propostes sobre la inversió territorialitzada de l’Estat. Morera plantejarà la iniciativa aprofitant la reunió de treball de diputats, senadors i parlamentaris valencians, a què assistiran tots els partits amb representació menys el PP.

En la comissió participaran experts i representants de la societat civil valenciana, “coneixedors de les carències inversores al nostre territori”. Es tracta, doncs, de crear un organisme amb “persones que saben de la matèria”, en línia amb la comissió d’experts en finançament autonòmic que va proposar el 2009 el mateix Morera a la Diputació Permanent de les Corts i es va aprovar, tal com ha recordat el titular de la cambra legislativa.

L’objectiu de Morera amb la comissió és realitzar “un diagnòstic real i professional de la situació, identificar les febleses i elaborar les propostes de consens que han de sorgir des de la comissió i des de tots els grups polítics de les Corts”. La finalitat última és “crear una agenda valenciana de les inversions” i defensar-la a Madrid, “on es prenen aquestes decisions”, segons ha destacat el president de les Corts.

Comparteix

Icona de pantalla completa