Diari La Veu del País Valencià
El palauet de Cierval: de patrimoni de l’Estat a immoble de la CEV

Una empresa en liquidació pot vendre la seu per a pagar deutes. La patronal autonòmica Cierval, extingida el passat dijous per decisió judicial després de 36 anys d’història, no podrà desprendre’s de la seua seu per tornar els més de 600.000 euros que deu a la Generalitat ja que no li pertany.

L’emblemàtic edifici de l’organització empresarial, un palauet al carrer d’Hernán Cortés de València, pertanyia inicialment a Patrimoni de l’Estat, que als anys huitanta el va traspassar a la CEOE. Era l’època en què patronals i sindicats rebien immobles públics, el que es coneixia com a ‘patrimoni sindical’.

L’immoble, de 1.179 metres quadrats repartits en una planta baixa i tres altures, va passar a mans de la CEV com a entitat pertanyent a la CEOE. El 2011 Cierval va ubicar-se al palauet en virtut d’un acord de cessió d’ús pel qual la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) recuperaria l’edifici en cas de liquidació de la patronal autonòmica.

La CEV descarta canviar de seu

La incògnita, doncs, no és una altra que saber quin ús donarà la CEV a la propietat, una vegada extingida Cierval. Fonts de la patronal presidida per Salvador Navarro expliquen a Diari La Veu que no està previst un canvi de seu per a aprofitar el palauet d’Hernán Cortés. L’edifici, ubicat a escassos metres del carrer de Colón, podria fer-se servir com a centre de reunions.

Més enllà del nou ús de l’immoble, Cierval presentarà en els propers dies un expedient de regulació d’ocupació dels seus tretze empleats. A més, amb la desaparició de la patronal que comandava José Vicente González queda pendent tornar el deute a la Generalitat; responsabiltat que es repartirà entre la CEV, l’alacantina Coepa i la castellonenca CEC.

Dels 600.000 euros, vora 250.000 els haurà d’abonar la CEV, que ja els té provisionats. De més difícil cobrament seran els diners que endeuten Coepa i la CEC, ja que totes dos patronals passen per un concurs de creditors. Aquestes patronals sí que poden vendre’s les seues seus per a saldar deutes.

Comparteix

Icona de pantalla completa