Diari La Veu del País Valencià
El sector cosmètic unirà forces en una patronal

Les empreses de cosmètica intensifiquen els contactes per a crear la primera patronal valenciana del sector. A l’organització estaran presents grans companyies com ara RNB, Germaine de Capuccini, Korott i Nirvel, a més d’empreses més menudes com ara Leim i Laboratorio Español de Investigación Cosmetológica, segons ha pogut saber Diari La Veu.

La voluntat d’unir forces va sorgir a Alcoi, el hub valencià de la cosmètica, on representants de les sis empreses s’han reunit darrerament amb tècnics de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) amb l’objectiu de sol·licitar recursos públics per a innovar. De les trobades, a banda de sorgir el compromís de la Conselleria d’Economia d’ubicar una línia d’investigació cosmètica al centre tecnològic Aitex, ha germinat la llavor d’una organització vertebradora del sector.

L’impulsor de la iniciativa és Jordi Vaquer, vicepresident de la Cambra de Comerç d’Alcoi i gerent de Nirvel, que ja té contactes avançats amb les companyies més grans del sector, per volum de negoci RNB, Germaine de Capuccini i Korott, així com amb Leim i Laboratorio Español de Investigación Cosmetológica. Aquests són els quatre gegants de la cosmètica valenciana.

RNB, proveïdora de perfums i cremes de Mercadona

El grup cosmètic valencià que més factura és RNB. La companyia fabrica cremes de venda en farmàcies sota la marca Babé, però el gruix de la seua facturació procedeix de Mercadona. L’empresa, amb fàbrica a la Pobla de Vallbona, fabrica per a la cadena de supermercats els perfums de la marca Comotú, la gamma de cosmètics masculins 9.60 o cosmètics de Deliplus com ara l’exitosa crema d’oli d’oliva. L’empresa va tancar el 2015 amb una xifra de negoci de 87,4 milions d’euros.

Germaine de Capuccini, bolcada en centres de bellesa

El segon major fabricant valencià de cosmètica és Germaine de Capuccini, l’empresa més veterana, que va facturar 24,75 milions d’euros el 2016 i centralitza tota la seua producció a Alcoi. La companyia ven els seus productes a centres de bellesa i perruqueries de 85 països. De fet, obté el 43% de les vendes fora de l’Estat, amb Itàlia com a principal mercat. El repte de l’empresa per a enguany és llançar una nova marca per a vendre al consumidor final.

Korott: cotó per a desmaquillar de Mercadona

Frec a frec amb Germaine de Capuccini es troba Korott, una companyia amb seu també a Alcoi que va assolir els 22,15 milions de facturació el 2015. En el seu naixement, l’empresa venia productes de fitoteràpia amb herbes, però el 1999 Mercadona es va creuar en el seu camí. Aquell any Korott es va convertir en proveïdor de discs desmaquilladors i bastonets per a les orelles de la cadena presidida per Juan Roig. La companyia també va fabricar les pastes de dents de Deliplus del 2006 al 2013, quan va vendre aquesta divisió de negoci per a centrar-se en els productes de cotó i els complements alimentaris, com ara el ginseng de Mercadona.

Nirvel, a la venda en perruqueries

La quarta major empresa cosmètica valenciana és l’alcoiana Nirvel Cosmetics, que va tancar 2016 amb una xifra de negoci propera als 7 milions d’euros, un 5% més que l’any anterior. Amb 35 anys d’història, la companyia dirigida per Jordi Vaquer ven els seus productes a perruqueries, on ha aconseguit un posicionament de marca notable.

Comparteix

Icona de pantalla completa