Els retrats del Blasco Ibáñez "més brivall" s'exposen a l'Fnac de València

La mostra fotogràfica sobre l'escriptor valencià s'exhibeix fins al 30 d'abril
/ València
20 abril 2017 01:00h

L'Fnac de València exhibeix, fins al pròxim 30 d'abril, una exposició fotogràfica que mostra el costat "més canalla" del reeixit escriptor Vicente Blasco Ibáñez (1867-1928). La mostra, impulsada per València Immaterial i comissariada per José A. López Camarillas, reflecteix com l'autor de La Barraca o Cañas y Barro, entre altres títols, va gaudir d'una vida "més pròpia d'una estrella de rock que d'un escriptor", han explicat els organitzadors.

"Best-seller, colonitzador a Amèrica, corresponsal de guerra, líder revolucionari, estrella de Hollywood... un home d'extrems que va viure com va voler. De la presó i l'exili a donar la volta al món. De la ruïna a l'ostentació. Un estil de vida que li va reportar milions de fans i no pocs enemics, molts d'ells poderosos, entre els quals hi havia reis i dictadors, amb els quals va tenir sonats enfrontaments públics. Uns encontres que, habitualment, es van solucionar amb duels de pistola, com en el salvatge Oest", expliquen els responsables de la selecció.

L'exposició tracta d'acostar la figura de l'escriptor als joves valencians descobrint-los "el Blasco periodista, que no relacions públiques, que llançava beefs a reis, dictadors i oligarques i que no tenia por de reptar-se en duels de pistola", raonen.

La mostra també es deté en el Blasco líder de masses, el presoner, colonitzador utòpic i viatger, així com en l'autor que va triomfar a Hollywood i el corresponsal de guerra. "En definitiva, l'estrella valenciana que va conquistar el món per a canviar-lo a través de la cultura", conclouen.

A més a més, el dia 23 d'abril, a les 12:30 hores, també a l'Fnac de València, es presentarà l'antologia 'Contes valencians'. Per a l'ocasió organitzen un debat sobre Blasco i la seua influència en la consciència valenciana amb l'historiador Vicent Baydal i el periodista Miquel Nadal.

next