Diari La Veu del País Valencià
El cap de llista de Compromís per a les europees serà elegit per primàries

RedactaVeu / València.

L’executiva nacional de Compromís ha aprovat per 16 vots a favor i 3 abstencions el reglament de primàries amb el qual concorrerà a les eleccions europees, segons ha pogut saber La Veu del País Valencià.

Després d’un llarg debat, s’ha acordat celebrar primàries obertes i universals per al número de la llista.

Després hi haurà una reserva de pluralitat per als llocs 2, 5 i 7 on tots els corrents i sensibilitats puguen integrar-se. Així, per a la segona posició i fins al final, una comissió de llistes fixarà els candidats segons criteris de “pluralitat, idoneïtat, igualtat de gènere, presència de joves i territorialitat”.

Les eleccions primàries seran obertes a tota la ciutadania, podent participar militants, simpatitzants i qualsevol persona major de 16 anys veïna del País Valencià que haja declarat la seua voluntat de compartir el valors de la coalició Compromís.

Este acord de la Comissió Executiva haurà de ser aprovat ara pel Consell General de Compromís que tindrà lloc el pròxim 15 de febrer.

Fonts de la coalició han afirmat que estan molt satisfets amb aquest acord, “no podíem defraudar la ciutadania”.

A més, la direcció de la formació ha aprovat també iniciar el procés per a configurar la coalició com una federació de partit.

Pel que fa a la decisió de formar amb Compromís una federació de partits, el secretari general del Bloc i portaveu de Compromís en Les Corts, Enric Morera, ha manifestat a La Veu la voluntat de la formació perquè puga donar-se aquesta fórmula abans de les eleccions municipals i autonòmiques de 2015.

“La voluntat és fer-ho prompte perquè és una necessitat legal” i permetrà prendre decisions de forma “més eficaç i democràtica”, ha afirmat.

Comparteix

Icona de pantalla completa