Diari La Veu del País Valencià
Les bandes de música, protagonistes del primer projecte cultural conjunt de les diputacions

Les tres diputacions col·laboraran braç a braç, per primera vegada, per dur endavant un projecte cultural conjunt. L’activitat girarà al voltant de les bandes de música i pren com a punt de referència un programa impulsat per l’àrea de Cultura de la Diputació de València. A hores d’ara, la proposta encapçalada pel diputat Xavier Rius encara està definint-se, però, segons ha pogut saber el Diari La Veu, s’emmiralla en el ‘València és música’ que va presentar el mateix Rius el passat mes de gener al Centre Cultural la Beneficència de València.

Aquesta entesa arriba després que Xavier Rius s’haja reunit amb els seus homòlegs, Vicent Sales Mateu i César Augusto Asencio, diputats de Cultura de Castelló i d’Alacant, respectivament. Malgrat els colors polítics diferents dels diputats –Augusto i Sales són del PP mentre que Rius forma part de Compromís–, durant les reunions han trobat elements comuns que poden desenvolupar-se conjuntament. En aquest sentit, sembla que les bandes de música i els beneficis que poden rebre els actors implicats amb el suport d’activitats conjuntes de les tres diputacions han aplanat el camí perquè s’arribe a acords col·laboratius que en altres àmbits han estat impossibles.

El diputat de Cultura, Xavier Rius, s’ha reunit amb el seu homòleg a Alacant, César Augusto. / DIVAL

La intenció és traure el màxim rendiment possible als recursos econòmics de manera conjunta i fer accions en els àmbits en què la Generalitat no actua o no ho fa tant. Encara que cada diputació porta endavant activitats culturals diferents hi ha qüestions comunes, com és el cas de les bandes de música. Ací entra en joc el programa ‘València és música que va presentar la Diputació de València i que consta d’un seguit d’audiovisuals per internacionalitzar les bandes de música i les seues localitats. La proposta està damunt de la taula i ha estat ben rebuda per les tres administracions que han mostrat predisposició per concretar el projecte. Tant és així que es podrà veure materialitzat aquest mateix any, segons expliquen des de la Diputació de València, ja que la idea és fer ja, aquest 2017, dos o tres activitats culturals conjuntament.

Comparteix

Icona de pantalla completa