Diari La Veu del País Valencià
Punt final a la patronal autonòmica Ciervalr

La patronal autonòmica Cierval posa fi a la seua activitat. El Jutjat Mercantil número 3 de València ha comunicat a l’organització empresarial la conclusió del concurs de creditors i l’extinció de l’entitat, segons han informat a Europa Press fonts de l’ens. A la interlocutòria del jutge es fa constar “la insuficiència de béns” per a fer front als deutes.

La mitat dels actius de Cierval eren deutes “de difícil cobrament perquè es refereixen a quotes d’afiliats l’impagament de les quals, arrossegat des del 2014 i el 2015, i fins i tot algun des del 2010, és una de les causes que ha generat la insolvència, en concret per part de les seues confederacions provincials, que es manifesten incapaces d’atendre el pagament de les quotes de la mateixa confederació autonòmica”.

És a dir, el jutge posa negre sobre blanc i assegura que l’impagament de quotes de la patronal alacantina Coepa i de la castellonenca CEC han donat el colp de gràcia a la patronal. El jutjat també fa notar que “no és possible l’obtenció de nous ingressos” perquè les quotes són “inexistents” i és “materialment impossible” percebre subvencions, ja que existeixen “procediments de reintegrament de subvencions per la suma d’1.000.565,26 euros, que impossibiliten la percepció de noves subvencions, la principal font dels seus ingressos”.

Un deute de 600.000 euros amb el Consell

D’entre aquestes subvencions pendents de reintegrament destaca un deute de 600.000 euros que el Consell li reclamava per uns cursos de formació que finalment no es van realitzar. El 21 de febrer, Cierval va presentar concurs de creditors en la modalitat de liquidació pels problemes financers derivats de la gestió de les provincials de Coepa i Castelló, fet que va obligar la patronal autonòmica a assumir pèrdues per quotes i el mencionat deute.

Ara pren el relleu de Cierval la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), la patronal de la demarcació de València, que s’ha erigit com a patronal autonòmica i està sumant organitzacions sectorials com ara Ascer (taulell) o Femeval (metall), entre d’altres. La voluntat de l’organització empresarial presidida per Salvador Navarro és fugir dels models fracassats, com ara el de les patronals provincials, i reduir la dependència de les subvencions per a finançar-se amb les quotes de les empreses.

Comparteix

Icona de pantalla completa