Diari La Veu del País Valencià
Baixar els costos energètics a la indústria ceràmica
RedactaVeu / Vila-real.

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha anunciat que els socialistes valencians plantejaran iniciatives en el Congrés i en el Senat perquè es baixen els costos energètics per a la indústria ceràmica, perquè no es produïsca el que ha denominat un “atac contra la competitivitat”. D’altra banda, en l’àmbit autonòmic, Puig ha reclamat “una segona generació de polítiques industrials amb una major cultura d’afavorir la indústria valenciana”.

Puig, que ha mantingut una reunió amb el president de l’Associació d’Empresaris de la Ceràmica, Isidro Zarzoso Bonet, i altres directius d’ASCER, ha estat acompanyat pels responsables d’Indústria del PSPV en l’Executiva Nacional i en les Corts, Jorge Rodríguez i Francisco Toledo; pel secretari general a Castelló, Francesc Colomer; l’alcalde de Vila-real, José Benlloch; i el senador per Castelló Enrique Navarro. Puig ha posat l’accent que el sector de la ceràmica és un sector “fonamental” per a l’economia valenciana ja que genera 15.000 ocupacions directes i moltes altres indirectes al mateix temps que ha remarcat que tant el Govern de l’Estat espanyol com la Generalitat Valenciana “no estan fent res per a millorar la seua posició ni en els mercats internacionals ni en les seues pròpies expectatives de competitivitat”.

En aquest sentit, ha afirmat que “la política industrial del Govern espanyol no existeix i totes les accions que s’estan realitzant per part de Soria i Rajoy van en contra de la competitivitat de la indústria ceràmica, sobretot en el factor energètic, que durant aquests anys ha significat un augment considerable de costos per a la indústria”.

Del 20% al 13% del PIB

De la mateixa manera, el secretari general ha incidit que la indústria valenciana en els últims anys “ha perdut molt d’espai competitiu”. Sobre aquest tema, ha assenyalat que ha passat de significar el 20% del PIB a disminuir fins al 13% i ha ressaltat que “un país que vulga mirar al futur, socialment avançat, ha de ser amb un ancoratge industrial important”. Per açò, ha insistit en demandar “una segona generació de polítiques industrials com les que es van fer en els anys 90 però adaptant-les a aquest moment. El que no ha fet el PP en aquests vint anys. No ha fet res, solament desfer el que s’havia fet en el passat”. De manera, ha sostingut que “el model econòmic del PP basat només en tot allò relacionat amb l’àmbit immobiliari, l’especulació i grans esdeveniments, ha fracassat. Ha sigut un còctel molt negatiu per a la Comunitat Valenciana”.

Comparteix

Icona de pantalla completa