Diari La Veu del País Valencià
Educació organitza una jornada per a descobrir i fomentar el plaer de la lectura

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports ha organitzat la cinquena jornada d’Edusiona’t que, en aquesta ocasió, estarà dedicada a la lectura. Tindrà lloc el proper 29 d’abril a la seu de la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu (a Sant Miquel dels Reis) i està adreçada a tota la comunitat educativa.

El cicle Edusiona’t és un seguit de jornades de participació, convivència i intercanvi d’experiències pensat per a tota la comunitat educativa, des del professorat fins als AMPAs, entitats i sindicats. L’objectiu és ajudar a conéixer les demandes de la comunitat educativa i afavorir l’ntercanvi d’experiències d’èxit per tal de millorar el sistema educatiu valencià. Cal recordar que va començar el 2016 amb Edusiona’t amb les Arts, celebrat al Centre del Carme de València i a l’Auditori d’Alacant. Posteriorment, va tindre lloc Edusiona’t amb els espais educatius, acollida tant al Palau de les Arts com a l’IES Benlliure de València.

Des de les 9 fins les 14 hores, per Sant Miquel dels Reis es parlarà de llibres i de lectura, però també d’altres formats menys usuals per a aproximar-se a la literatura i fomentar l’hàbit lector. L’escriptora i membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) Carme Miquel, juntament amb el director general de política educativa, Jaume Fullana, parlarà de l’emoció de llegir.

La doctora en filologia romànica, especialista en teoria de la literatura i literatura comparada, a més de directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, recupera la vigència de Joan Fuster amb la ponència: “Viure és seguir llegint i cadascú ho fa a la seua manera”. La ‘booktuber’ Marta Botet exposarà als assistents com manifestar el plaer de la lectura a través d’un format digital.

Durant el descans, els assistents a la jornada podran gravar un vídeo on recomanen la lectura d’un llibre que els agrade. Evelyn Wild exposarà els beneficis d’una altra nova manera d’apropar-se a les lletres a través de la Fotolectura. Des de la Biblioteca Valenciana, posaran a l’abast diverses propostes d’animació lectora. La jornada acabarà amb una proposta musical, a càrrec del tàndem format per Borja Penalba i Mireia Vives, que interpretaran Cançons de fer camí.

El termini per a inscriure’s en la jornada Edusiona’t amb la lectura conclou el 26 d’abril.

Comparteix

Icona de pantalla completa