Diari La Veu del País Valencià
Puig aprofita el viatge a Barcelona a l’homenatge de Chacón per a fer un café informal amb Puigdemont

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, s’ha reunit aquest dimecres amb el seu homòleg català, Carles Puigdemont, a Barcelona. Aprofitant el seu viatge a la ciutat comtal per a participar en l’homenatge a l’exministra socialista Carmen Chacón –que va morir recentment a causa d’una cardiopatia–, el cap del Consell i el president català han pres un café informal, a Palau, d’una mitja hora. La trobada, no prevista en les agendes de cap dels dos presidents, s’emmarca dins de la nova i fluïda etapa de relacions entre tots dos governs.

La reunió imprevista s’ha cuinat aquest mateix dimecres. L’equip de Ximo Puig ha telefonat a Presidència de la Generalitat de Catalunya per transmetre’ls que estarien a Barcelona per participar en l’homenatge a Chacón. Ha sigut doncs quan Puigdemont ha oferit a Puig fer un café a la seu del govern català. Durant la trobada, de cortesia, segons assenyalen fonts de la Generalitat Valenciana, tots dos dirigents han fet un repàs pels temes d’actualitat política, i han aprofitat per parlar dels assumptes d’interés comú per a tots dos territoris.

La de hui és la tercera reunió que mantenen Puig i Puigdemont i la primera de caràcter informal. Les dues anteriors van tindre caràcter oficial i es va tractar de recepcions oficials a Barcelona, al maig, i a València, al setembre de 2016. Unes trobades que van posar fi a quasi 20 anys d’incomunicació institucional.

Comparteix

Icona de pantalla completa