Diari La Veu del País Valencià
Grisolía sobre el Cabanyal: Jo no toque açò ni amb una llança de deu metres
Europa Press / València

Així, durant la sessió plenària s’ha llegit una carta que el president de l’organisme consultiu, Santiago Grisolía, ha remès al Ministeri de Cultura en la qual l’informa dels últims esdeveniment i li recorda anteriors informes del CVC, en els quals se subratlla la rellevància cultural del monestir i es recomana arribar a un conveni amb l’ordre per a incorporar, sense unir-ho físicament, aquest edifici religiós com una “extensió” del Museu de Belles arts de València Sant Pius V, de titularitat estatal i gestió autonòmica.

“És un autèntic monument a la llengua”, ha subratllat el conseller, que ha anunciat que es convidarà la Comissió de Llegat a l’especialista Daniel Benito-Goerlich, perquè informe dels tresors que allí es troben.

El Cabanyal

Durant el torn de precs i preguntes, els integrants del CVC també han expressat la seua inquietud per l’estat d’altres béns culturals de la ciutat de València. D’aquesta manera, Vicente González Móstoles ha recordat que el CVC va iniciar fa temps una sèrie de compareixences per a elaborar un document sobre el pla urbanístic del barri del Cabanyal però que, malgrat açò, al final no es va redactar cap dictamen o informe.

En aquest punt, i donades les últimes novetats “jurídiques i polítiques” que s’han produït sobre el projecte, González Móstoles ha interrogat Grisolía per si no és ja moment que el CVC adopte una postura pròpia perquè contribuïsca a una solució “de concòrdia” per a eixa zona de la capital. A aquesta qüestió, el president ha replicat: “Jo no toque açò ni amb una llança de deu metres”.

Rebaixa el seu pressupost

El Consell Valencià de Cultura rebaixarà en 2014 el seu pressupost un 9 per cent respecte a l’exercici anterior, fins als 1,4 milions d’euros. Amb aquest nou ajust, la institució cultural haurà retallat els seus comptes un 30 per cent durant els últims quatre anys.

Així ho ha explicat el secretari de l’òrgan consultiu, Jesús Huguet, durant el ple, en el qual s’han abordat les bases d’execució del règim pressupostari, comptable i de la contractació administrativa i l’Informe econòmic corresponent al segon trimestre de 2013.

Farnós deixarà d’assistir al CVC fins que es resolga la seua situació després de ser imputat

El membre del Consell Valencià de Cultura (CVC) Vicente Farnós ha assegurat que deixarà d’assistir a les sessions de la institució consultiva a partir del pròxim mes de febrer fins que es “substancie” i resolga la seua situació jurídica, després que el jutge que instrueix l’anomenat cas Gürtel en el Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ) l’haja citat a declarar com a imputat per assumptes relacionats amb la seua etapa com a director de Castelló Cultural.

Comparteix

Icona de pantalla completa