Diari La Veu del País Valencià
El metro del port a l’aeroport de València compleix deu anys amb 186 milions de viatgers

La connexió del port amb l’aeroport de Metrovalencia ha complit aquest dimarts deu anys amb 186,6 milions de viatgers. El 18 d’abril del 2007 es van obrir al públic les estacions entre Mislata-Almassil i Aeroport, llevat de la de Faitanar, que va començar a funcionar el 2008 per un conflicte urbanístic alié a FGV. Dies abans es va posar en funcionament l’estació Marítim-Serreria i el tram de tramvia que la uneix amb Neptú –ara anomenada Marina Reial Joan Carles I–, al port de València.

Les deu noves estacions han registrat 47,59 milions de moviments en aquesta dècada de servici, segons ha destacat la Generalitat en un comunicat, que ha indicat que la connexió entre el port i l’aeroport s’ha convertit en un dels eixos més importants de la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) gràcies a la nombrosa població a què dona servici.

La inversió realitzada va ser de 200 milions d’euros i des de l’obertura de la línia el temps de trajecte des del recinte aeroportuari fins al centre és de 20 minuts, i de 45 minuts de l’aeroport al port. Les estacions més usades han estat Marítim-Serreria, amb 11,16 milions de viatgers de metro i 220.741 de tramvia, i Aeroport, amb 8,11 milions de viatgers, seguides per la de Quart de Poblet, amb 6,5 milions de viatgers.

La distància més curta amb els avions

L’estació d’Aeroport, segons la Generalitat, ha aconseguit una funcionalitat notable perquè entre l’andana del metro i els avions només existeixen 175 metres, “la distància més petita en qualsevol connexió entre l’aeroport i el suburbà a Espanya”, segons la Generalitat. La de Marítim-Serreria té la particularitat que és l’única instal·lació subterrània de l’Estat que combina metro i tramvia.

Comparteix

Icona de pantalla completa