Puig advoca per un “diàleg” entre Catalunya i la resta d'Espanya

El president del Consell assegura que els Estats Units no resoldran la qüestió territorial
/ València
13 abril 2017 01:00h

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat aquest dijous que cal “obrir un gran diàleg que acabe recomponent Espanya”. El cap de Consell s'ha referit així a l'interés mostrat pels Estats Units d'Amèrica (EUA) per una Espanya “forta i unida”. En opinió del líder valencià, aquest és un tema que cal tractar internament. “Els Estats Units no resoldran aquesta qüestió", ha subrallat Puig. "És un assumpte --ha afegit-- que han de resoldre els ciutadans de tota Espanya de les diferents nacionalitats i regions. La meua aposta és un diàleg més intens entre Catalunya i la resta d'Espanya".

En aquest sentit, el cap del Consell ha emfasitzat la relació "especial" entre el País Valencià i Catalunya. "Som qui més li comprem i venem. Hi ha afecte, entitats culturals i moltes coses que ens uneixen”, ha expressat 

Puig: “És un bon moment per a establir una nova aliança, una nova Espanya basada fonamentalment en el respecte de les singularitats i la igualtat dels ciutadans”

Així, ha defensat la necessitat de dialogar des de la visió que hi ha dos elements que s'han de consolidar: la igualtat entre els ciutadans i la singularitat de territoris. “És evident que després de quasi 40 anys de Constitució és un bon moment per a establir una nova aliança, una nova Espanya basada fonamentalment en el respecte de les singularitats i la igualtat dels ciutadans”, ha conclòs.

next